Naslovnica IZA OGLEDALA Orasi će biti eliminisani kao hrana jer remete planove farmaceutske industrije

Orasi će biti eliminisani kao hrana jer remete planove farmaceutske industrije

[adsenseyu2]

vnkejhrgpuz3

Da li znate da su orasi klasifikovani kao „lekovi“ od strane Administracije za hranu i lekove SAD (FDA) i da su neke kompanije optužene da ih pogrešno deklarišu, te da iste bivaju zaustavljene naređenjima vlade. Zbog ovoga se orasi ne mogu prodavati bez odobrenja farmaceutskih institucija.

Diamond Foods, koji prodaje orahe, primoran je da ukloni izvesne izjave o isceljujućim svojstvima oraha sa svog veb sajta zbog naloga FDA. Dakle, dok FDA promoviše GMO, vakcine, farmaceutske lekove koji povređuju ljude, hemoterapiju i radijaciju, nastao je problem oko oraha?

Veća je verovatnoća da Big Pharma-u plaše ovi mali isceljujući paketići koji koštaju jedva oko 3 dolara na nekim mestima.

Postoji preko 57 različitih načina na koje orasi poboljšavaju generalno zdravlje, a ovo su samo neki od njih:

Konzumiranje oraha smanjuje rizik od srčanih oboljenja

Iako orasi imaju puno masti (mada zdrave, korisne masti), brojne studije su pokazale da konzumiranje oraha smanjuje šanse od srčanog udara tako što se eliminišu krvni ugrušci. Orasi takođe poseduju jedinstvenu smešu polinezasičenih masnih kiselina (uključujući omega-3), zajedno sa nutrijentima poput gama-tokoferola koji su pokazali pozitivan efekat na zdravlje srca. Jedna od studija je pokazala značajno smanjenje u LDL-u i pobolšanje profila lipoproteina kao odgovor na umereno konzumiranje oraha.

[adsenseyu1]

Dodatne studije su pokazale da orasi poboljšavaju funkciju endotela na načine koji su nezavisni od smanjenja holesterola. To je značajno zato što je najčešći uzrok srčanih oboljenja ateroskleroza, progresivna disfunkcija endotela u telu.

Orasi sadrže mnogo nutrijenata koji isceljuju srce

Pored sastojaka koji deluju na funkciju endotela, orasi takođe sadrže mnogo isceljujućih nutrijenata, uključujući arginin, polifenole, bakar, mangan i ponovo, omega-3 masne kiseline koje oblažu arterije i štite od abnormalne agregacije trombocita u telu.

FDA ignoriše nauku i javno zdravlje i predstavlja policijsku državu van kontrole gde tiranija preovladava nad racionalnošću.

[stextbox id=“alert“]Oni su zaključili da proizvodi sa orasima firme Diamond Foods krše propise o Federalnoj hrani, lekovima i kozmetici. Na osnovu tvrdnji na njihovom veb sajtu, FDA je zaključila da se proizvodi sa orasima promovišu pod uslovima pod kojima se smatraju lekovima jer je navedeno da su ti proizvodi namenjeni za upotrebu pri prevenciji, izbegavanju i lečenju bolesti. Zbog tako navedenih namena, njihovi proizvodi sa orasima se moraju klasifikovati kao lekovi. Takođe, kao takvi oni ne mogu da se nalaze na tržištu SAD bez prethodnog odobrenja leka.[/stextbox]

Pozitivno dejstvo oraha inače nije propraćeno ni sa jednim neželjenim efektom, za razliku od farmaceutskih lekova koje je FDA odobrila.

FDA se ne obazire na tvrdnje kompanije i nastavlja sa neproverenom cenzurom. To je samo još jedan od pokušaja da se inhibira mogućnost mušterija da otkriju medicinske informacije koje im mogu spasiti život.

[adsenseyu4]

Šta se promoviše umesto prave zdrave hrane

[stextbox id=“alert“]Dok FDA ućutkava one koji informišu ljude o hrani koja spasava život, vrte se beskrajne reklame za brzu hranu koja začepljuje arterije, visokofruktozne sirupe, hemijske boje, kancerogene konzervanse i GMO.[/stextbox]

MekDonaldsov pomfrit sadrži 17 različitih sastojaka od kojih je za većinu dokazano da su kancerogeni, ali kompanija koja se zalaže za promovisanje pozitivnog dejstva oraha na zdravlje ipak biva ugašena dok MekDonald nije dobio ni šamar. A šta je sa kompanijom Coca-Cola koja prodaje pića puna GMO šećerne repe?

FDA napada i drugu zdravu hranu

Orasi nisu jedina meta FDA. Naprotiv, FDA je poslala gomilu upozoravajućih pisama kompanijama koje prave zdravu hranu (sok od nara, zeleni čaj, itd.) koja nas štiti od ateroskleroze. FDA uporno zahteva od tih kompanija da prestanu da informišu javnost o naučno potvrđenim efektima koje ta zdrava hrana pruža.

FDA je takođe napala proizvođače esencijalnih ulja i suplemenata.

[adsenseyu1]

FDA je dozvolila da se čips reklamira kao „zdrav za srce“

Frito-Lay® je filijala PepsiCo-a, proizvođača Pepsija i velikog podržavaoca kampanje protiv označavanja GMO-a kako ne bismo bili svesni šta se nalazi u našoj hrani. Frito-Lay® godišnje proda proizvode u vrednosti od 12 milijardi dolara koji uključuju:

Lays® čips

Doritos®

Tostitos®

Cheetos®

Fritos®

FDA ne pravi problem Frito-Lay®-u da izjavi sledeće:

Frito-Lay® grickalice nastaju od pravih sastojaka uzgojenih na farmi. Bili biste iznenađeni koliko dobrih sastojaka sadrže vaše omiljene grickalice. Dobre stvari kao krompir, koji prirodno sadrži vitamin C i esencijalne minerale ili kukuruz, jednu od najpopularnijih žitarica na svetu, koja sadrži tiamin, vitamin B6 i fosfor – sve što je potrebno za vaše kosti, zube i mišiće.

Pored ovih očiglednih sastojaka tu su i prirodni suncokret, kukuruz i sojino ulje koji sadrže dobre polinezasićene i mononezasićene masti koje pomažu pri snižavanju LDL, lošeg holesterola i održanju dobrog nivoa HDL, dobrog holesterola, utičući tako na zdravlje srca. Čak je i so, kada se jede u umerenim količinama, esencijalna za organizam“.

Kakvi prirodni sastojci? Ovde sve vrvi od GMO!

Farmaceutske kompanije imaju koristi od oholosti FDA

Na osnovu onoga što Frito-Lay® sme da kaže, trebalo bi svakog dana da jedemo njihove proizvode. Ko bi hteo da konzumira orase, nar ili zeleni čaj kada su ovi prženi ugljeni hidrati puni kalorija i GMO pesticida naveliko dostupni?

Kako stanovništvo stari, dolazi do razvijanja srčane ateroskleroze i farmaceutske kompanije zgrću na milijarde dolara. Da li je ovo razlog zašto su orasi na meti FDA?

[stextbox id=“alert“]Orasi su meta FDA jer ugrožavaju finansije određenih kompanija, a ne javno zdravlje. Prestali su oni davno da brinu za zdravlje.[/stextbox]

[stextbox id=“alert“]Štaviše, FDA i FTC (Federalna komisija za trgovinu) planiraju da uvedu nove propise koji će ugušiti mogućnost kompanija prirodne hrane da šire naučna istraživanja o hrani koja ublažava tri najgore bolesti u SAD – dijabetes/gojaznost, srčane bolesti i rak.[/stextbox]

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]