ONO ŠTO ZAPAD KRIJE: Rusi imaju novog monstruma – Napada pre nego što shvate šta se desilo

Vojni stručnjak Aleksej Leonkov govorio je o glavnim prednostima lovca MiG-35S, koji se nedavno pridružio redovima ruskih vazduhoplovnih snaga.

O dolasku najnovijeg vazduhoplovnog kompleksa u trupe saznalo se iz infografika objavljenih u listu Krasnaja zvezda, koja se smatra glavnom publikacijom ruskih oružanih snaga. Istovremeno, prebacivanje lovaca generacije 4 ++ u Ministarstvo odbrane realizovalo se pre roka.

Kao što je primetio vojni stručnjak Aleksej Leonkov, MiG-35 predstavlja ozbiljnu modernizaciju modifikovanog MiG-29.

Najnovija letelica može se pohvaliti modernim motorima, zahvaljujući kojima može da postigne brzinu od 2,4 Maha i nosi veće borbeno opterećenje od svojih prethodnika.

Pored toga, letelica je u stanju da pređe udaljenost od tri hiljade kilometara bez punjenja goriva i da izdrži preopterećenja od 9g.

Karakteristična odlika MiG-35 je novi radarski sistem (radar) sa aktivnim faznim antenskim nizom.

Ovo tehničko rešenje omogućava ruskom lovcu da otkriva i identifikuje protivnike, kao i da ih napadne, pre nego što nešto druga strana to shvati. Istovremeno, radar pruža informacije ne samo o vazdušnim, već i o zemaljskim ciljevima.

„Letelica se, zahvaljujući svestranosti kompleksa naoružanja, vazduh-vazduh i vazduh-zemlja, pretvara u univerzalnu borbenu jedinicu koja može da vrši zadatke u vazduhu, da podržava kopnene snage, ili pomorsku napadačku grupu“ naglasio je stručnjak.

MiG-35 ima i odličan odnos cene i kvaliteta. Rezimirajući, Leonkov je novog ruskog lovca nazvao idealnom letelicom za sticanje superiornosti na nebu.

Webtribune.rs