Naslovnica ŽIVOT Odlična zamena za dezodorans, potpuno prirodan i bez štetnih sastojaka

Odlična zamena za dezodorans, potpuno prirodan i bez štetnih sastojaka

[adsenseyu2]

vdiewrdnckd

[adsenseyu3]

Znojenje je prirodni proces koji štiti telo od pregrevanja kada je veoma toplo i vlažno napolju ili pri intenzivnom fizičkom radu.

Suvišna toplotna energija isparava kroz čestice znoja što doprinosi hlađenju tela.

Ljudsko telo poseduje brojne znojne žlezde, ali one ispod pazuha nam najviše smetaju. Ispod pazuha se nalazi najviše aktivnih znojnih žlezda, zbog čega se tu znoj stvara češće. Ovaj znoj je obogaćen masnim kiselinama i proteinima koji ostavljaju trag na odeći.

Znojenje je jako važna funkcija. Preterano znojenje naziva se hiperhidroza.

Kada znoj počne da smrdi to ume da bude jako nezgodno i iritantno, te zato koristimo dezodoranse i antiperspirante.

[adsenseyu1]

Sam znoj je dobar jer sadrži hemikalije koje se bore protiv bolesti.

Prema nedavnom istraživanju, hemikalije koje se nalaze u znoju sadrže prirodne antibiotike koje ubijaju opasne mikroorganizme.

Upravo zato nije mudro da se rešimo ove važne funkcije našeg organizma. Međutim, vrlo lako se možemo otarasiti smrada koji se pojavljuje sa znojavim pazuhom uz primenu dokazanih metoda narodne medicine.

Jedna od metoda koja fantastično deluje podrazumeva korišćenje lajma (limeta). Isecite lajm (ne suviše zreo) na pola, a zatim nanesite po jednu polovinu na svaki pazuh. Moguće je da nakon utrljavanja lajma koža ispod pazuha postane malo svetlija, ali to je samo privremeno.

Tajna lajma jeste njegova kiselost. Kiselina u soku od lajma pomaže pri smanjivanju količine znoja i funkcioniše kao prirodni dezodorans. Dodatno, lajm poseduje snažna antibakterijska svojstva (a bakterije su upravo ono što smrdi u znoju).

Zapamtite, pazuh treba da se znoji, jer se tako naš organizam oslobađa toksina. Međutim, ako želite da se oslobodite neprijatnog mirisa, koristite lajm (limetu).

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]