Od šoka u detinjstvu dobio je paranormalnu moć – Holandski vidovnjak mogao je da vidi sudbinu ljudi

Žerar Kroaze ili holandski Nostradamus. Ovaj, bez sumnje, izvanredan čovek rođen je u malom gradu Laren u Holandiji.

Ubrzo nakon rođenja dečaka, njegov otac je nestao u magli, jer je on bio lutajući umetnik, a majka je, bez oklevanja, dečaka predala u internat.

Tri godine kasnije pokajala se zbog svog dela i vratila ga nazad. Ali događaji su već ostavili trag na psihu dečaka, dete je patilo od usamljenosti i počelo je da priča sa izmišljenim prijateljima.

Čak i u dobi od šest godina, budući prorok predviđao je svom učitelju datum venčanja, kao i to da će njegova devojka nositi ružičastu haljinu.

Zapanjujuća predviđanja Dejana Lučića za Srbiju – VIDEO

Dečak je shvatio da može da vidi prošlost i budućnost dodirivanjem ljudi ili njihovih stvari.

Jednom je pokupio trsku koju je neko izgubio na ulici i odmah je jasno uočio sliku: nesreću i telo pešaka sa strane ulice. Od tog trenutka je odlučio da razvije svoje sposobnosti i svoj dar stavio na naučnu osnovu.

Najslavniji čas Žerara usledio je posle Drugog svetskog rata. U proleće 1949. godine policija ga je pozvala da pomogne u istrazi nestale dece. Uzeo je jedan od predmeta izgubljene dece i video dva tela koja su ležala u obližnjoj šumi, bačena i prekrivena granama.

Mesto gde su se deca nalazila je ubrzo pronađeno, a rad Kroazea s policijom postao je redovan i uspešno je korišćen, posebno kada bi nešto u istrazi zapelo.

Prva izjava Srđana Noga posle izlaska iz zatvora – Ko sve ovo režira – VIDEO

Žerar je 1956. otvorio centar za paranormalnu medicinu u Utrehtu, gde je svakodnevno primao od deset do osamdeset klijenata.

Njegov talenat zainteresovao je naučnike. Jednom je sproveden eksperiment. Bila mu je potrebna samo jedna lična stvar da opiše izgled osobe.

Ne samo što je opisao potpunog stranca, već i neke činjenice iz njegove biografije. Prorok je takođe rekao da zna ko je ubio Kenedija, da su u zaveri učestvovala tri Kubanca i jedan stanovnik Teksasa na veoma visokom položaju. 

Žerar je pomogao da se pronađe stotine potpuno nestalih ljudi. Američka učenica je 1961. napustila svoj dom i nije se vratila. Pretraga nije dala rezultata i odlučili su da se okrenu holandskom proroku.

Međutim, prorok je odbio da leti preko okeana i tražio je da mu donese bilo šta što pripada devojci, njenu fotografiju i mapu tog područja. Primivši sve ove stvari, rekao je da devojčica nije živa, a njeno telo je bilo u nekoj visokoj kući s reklamama na vrhu, a pored nje su bila reka i železnica. I detaljno je opisao zločinca.

1953. godine u gradu Velsen u Holandiji 10-godišnji dečak nije se vratio kući uveče. Roditelji su kontaktirali policiju. Posle dva dana potrage, policijski komesar pozvao je Žerara.

Prorok je video kako dečak vozi improvizovani splav, a zatim se utapa u vodi. Pet dana kasnije, ostaci su izvađeni iz vode. Našli su ga u kanalu, a rana od udarca bila je na drugoj strani.

Međutim, prorok je imao i neke propuste. Ponekad je proglašavao ljude živima koji su kasnije pronađeni mrtvi ili je navodio rodbinu na lažni trag.

Najpoznatiji neuspeh je slučaj dece koja su nestala u australijskom gradu. Kroaze je stigao na lice mesta i samouvereno izjavio da posmrtni ostaci dece počivaju u novoizgrađenom skladištu.

Roditelji dece prikupili su četrdeset hiljada australijskih dolara kako bi otkupili i srušili zgradu. Tamo nisu pronađena tela. Šta se zapravo dogodilo s decom još uvek nije poznato.

Žerar je umro u 71. godini u Holandiji. Kao i svaka poznata osoba, imao je pristalice i protivnike.

Njegove sposobnosti bile su podvrgnute detaljnim istraživanjima i izvršeno je stotine eksperimenata, kao rezultat toga naučnici nisu mogli ni da potvrde ni da demantuju dar „holandskog Nostradamusa“.

Webtribune.rs