Deo istorije koji su sakrili: Šta je Hitler planirao da uradi sa SAD

„Amerikanci su ljudi sa pilećim mozgom. Ova država je kula od karata, sagrađena na uzdrmanom osnovu materijalnog blagostanja. Amerikanci žive kao svinje, iako u veoma luksuznom svinjcu“.

Tako je Adolf Hitler govorio o narodu Sjedinjenih Država. Jedino što je fasciniralo Firera u Americi bila je njena arhitektura i automobilska industrija, čije je otelovljenje bio Hitlerov lični prijatelj Henri Ford.

Odnosi pre početka Drugog svetskog rata

Vođa nacističke Nemačke verovao je da će jevrejski kapital, zauzevši Vol Strit, potpuno srušiti vođstvo Sjedinjenih Država. Hitler je preseljenje miliona Nemaca na severnoamerički kontinent nazvao najvećom tragedijom nemačke nacije.

Hitler je bio siguran da se u zdravoj klimi formira snažan karakter i rekao je: „Premestite Nemca u Kijev, i on će ostati pravi Nemac. Premestite ga u Majami i on će postati degenerik, drugim rečima, Amerikanac.“

Od šoka u detinjstvu dobio je paranormalnu moć – Holandski vidovnjak mogao je da vidi sudbinu ljudi

Uprkos kritikama, razvijeni su dobri odnosi između SAD i Nemačke, zasnovani na poslovnoj saradnji i američkom interesovanju za ulaganje u brzo rastuću ekonomiju Rajha.

U proleće 1939. Hitler je rekao da su glasine o želji Nemačke za okupacijom američke teritorije laž i provokacija koja se mogla roditi samo iz bolesne mašte.

Odnosi nakon 1939.

Nesklad između Berlina i Vašingtona dogodio se nakon što je Nemačka okupirala Čehoslovačku.

Godine 1943. šef SS-a Hajnrih Himler uverava da će nakon poraza SSSR-a Engleska i Sjedinjene Države definitivno biti poražene, a zadatak stvaranja svetske nemačke imperije staviće se pred Rajh.

Brojni istoričari tvrde da je Hitler počeo da planira buduće osvajanje Severne Amerike u 1930-ima.

VOJNI EKSPERT: Amerikanci nikad neće ući u tehnologiju ruskih S-400 – Ako pokušaju OVO ĆE SE DESITI

Na primer, naredio je svojim konstruktorima da razviju borbene avione koji bi mogli da lete Atlantskim okeanom bez dopune goriva. Najbolji model bio je ME-264, koji je mogao da leti do obala Amerike, ali nije imao dovoljno goriva za povratak.

Takođe, Firer je bio uveren u nesposobnost Jenkija da se bore i 1941. se hvalio japanskim saveznicima da nijedan Amerikanac neće sleteti u Evropu. 

Priprema za rat 

Nakon što su SAD ušle u rat, Hitler je rekao da mu se Amerika – polu-jevrejska-polu-grčka zemlja, gde se sve zasniva na snazi dolara, gadi.

Ova država je u socijalnom padu i rastrzana je rasnom i socijalnom nejednakošću. Stoga se Firer nadao revoluciji u Sjedinjenim Državama.

Hitler i vrh nacističke stranke sanjali su o svetskom carstvu, a sa nezavisnom i jakom SAD bilo ga je nemoguće stvoriti. Da bi oslabila Vašington, Nemačka je aktivno sarađivala sa Argentinom, Brazilom, Urugvajem, Ekvadorom i drugim zemljama u regionu.

Vučićev žestok šamar za SPS: “Ne vole me jer ne mogu da kradu” …

Nakon rata, američke obaveštajne službe dobile su dokumente u kojima se navodi da je Hitler planirao da stvori 5 marionetskih država Latinske Amerike.

Nemačka obaveštajna služba vodila je aktivnu propagandu u Americi i pripremala sabotažne grupe koje bi u budućnosti trebalo da se specijalizuju za uništavanje industrijskih i vojnih objekata u Sjedinjenim Državama.

Još davne 1940. godine nemački vođa je bio zainteresovan za Azorska ostrva koje je smatrao idealnom bazom za bombardovanje država.

Bojeći se napredovanja Nemačke u Atlantskom okeanu, Amerikanci su okupirali Island.

Glavni problem u ratu sa Sjedinjenim Državama Hitler je smatrao okeanom. Nemačka se bojala da prokrijumčari trupe preko Engleskog kanala i sleti u Britaniju, usred ovog neuspeha, sletanje u Ameriku izgledalo je nerealno.

Hitler se nadao da će oslabiti Sjedinjene Države okrenuvši latinoameričke zemlje protiv njih, pobedivši njihove saveznike i izazivajući nerede unutar samih SAD.

Webtribune.rs