Naslovnica U FOKUSU Nešto se krupno sprema: Snimljen ruski vojni konvoj sa razornim oružjem! (VIDEO)

Nešto se krupno sprema: Snimljen ruski vojni konvoj sa razornim oružjem! (VIDEO)

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da u okviru druge faze vežbi nestrateških nuklearnih snaga pripadnici raketnih snaga Lenjingradskog vojnog okruga uvežbavaju pripreme za upotrebu raketa „iskander“, dok Ratna mornarica uvežbava pripremu brodova za upotrebu krstarećih raketa i patroliranje.

– Pripadnici raketne formacije Lenjingradskog vojnog okruga uvežbavaju borbene zadatke nabavke specijalne municije za operativno-taktički raketni sistem „iskander-M“, punjenje nosača-raketa i tajno pomeranje u zadato područje za lansiranje raketa – navodi se u saopštenju, objavljenom na Telegram kanalu.

Posade mornaričkih brodova koji učestvuju u manevrima vežbaće naoružavanje brodova „specijalnim bojevim glavama krstarećih raketa, morskog baziranja“ i izlazak u naznačena područja radi patroliranja.

Na snimku koji je objavilo Ministarstvo odbrane Rusije vidi se kretanje vojnog konvoja sa kompleksima „iskander“ i utovar projektila na brodove.

Dan ranije Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da je počela druga faza vežbi nestrateških nuklearnih snaga Rusije-Belorusije. One uvežbavaju pripreme za borbenu upotrebu takvog naoružanja.

(Sputnjik)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social