Naslovnica IZA OGLEDALA NASA PREDVIĐA: Zapadna civilizacija će nepovratno propasti ako ne uvede komunizam i...

NASA PREDVIĐA: Zapadna civilizacija će nepovratno propasti ako ne uvede komunizam i socijalizam

 [adsenseyu2]

komunizam socijalizam tito lenjin ce gevara

Na kraju istraživanja se zaključuje da je komunizam, ma koliko surov, ipak večan, dok je kapitalizam osuđen na dekadenciju, degradaciju i samouništenje

U studiji koju je sprovela NASA  utvrđeno je da su dva osnovna faktora, koja su doprinela rušenju velikih carstava kao što je Rimsko carstvo, zapravo rastezanje resursa zbog ekološke nosivosti i ekonomsko raslojavanje društva na elitu i masu.

Istraživači su napravili model koji uzima u obzir samo opšte karakteristike palih civilizacija, ali ne i specifičnosti.

Teško je izbeći kolaps u nejednakim društvima jer „elita raste i troši previše, pri čemu dolazi do gladovanja građana i kolapsa društva“.

[adsenseyu1]

Dok ograničenja resursa štete radničkoj klasi, bogataši su uglavnom izolovani od problema.

Resursi će se ipak koristiti bez obzira na troškove društva. Npr., ako se poveća iskorišćenje i smanji potrošnja goriva kod automobila, težiće se većem broju kilometara koje stanovnik može preći za jednako vreme, te će krajnji rezultati sami sebe poništiti.

[stextbox id=“alert“]Jedini način da se izbegne ovakav scenario je da se uvede jednakost metode raspodele resursa, što je osnovni princip socijalizma i komunizma.[/stextbox]

U izveštaju je napisano da se kolaps može izbeći, a stabilizacija ostvariti ako se stopa uništavanja prirode maksimalno smanji, a sredstva pravedno raspodele.

Argumenti iz ovog izveštaja su dosta slični onima koje je naučnik Džon Holdren predložio u američkoj vladi. Naime, on je rekao da treba smanjiti populaciju kako bi se sprečila mogućnost da Zemlja postane neodrživa za život.

[adsenseyu4]

On je sarađivao sa kolegom naučnikom, Polom Erlihom, koji je 1968. godine napisao knjigu „Populacijska bomba“. Njihova saradnja je doprinela objavljivanju poglavlja u udžbenicima u kojima se tvrdi da je prisilna metoda kontrole populacije dozvoljena po američkom Ustavu.

Komunističke zemlje su svojevremeno takođe pokušale ograničiti porast populacije, održavajući pravednu raspodelu sredstava. Kineske vlasti su izdale zakon po kojem porodica može imati samo jedno dete, kao vladinu meru obuzdavanja rasta stanovništva.

Održavanje civilizacije, ma kakva ona bila, ima svoju cenu, a očigledno je da je ta cena pravilna raspodela dobara, onemogućavanje raslojavanja društva i depopulacija. To su sve odlike pravog komunističko-socijalističkog društva.

[stextbox id=“alert“]Na kraju istraživanja se zaključuje da je komunizam, ma koliko surov, ipak večan, dok je kapitalizam osuđen na dekadenciju, degradaciju i samouništenje.[/stextbox]

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]