Naslovnica IZA OGLEDALA MONSANTO LEGALIZUJE MARIHUANU: Slobodno pušenje na ulici, ali obavezna kupovina na trafici

MONSANTO LEGALIZUJE MARIHUANU: Slobodno pušenje na ulici, ali obavezna kupovina na trafici

marihuana

Giganti koji su prvo zabranili marihuanu zbog profita, sada će da je legalizuju zbog profita. Nemojte se nadati da ćete marihuanu gajiti u  kućnoj radinosti. Marihuanu ćete moći slobodno da pušite na ulici, ali ćete morati da je kupujete od giganata koji vladaju svetom.

Iako neočekivano, medicinska marihuana je postala legalna u raznim zemljama sveta zahvaljujući nebrojenim pozitivnim efektima ulja cvetova ove biljke. Postoje i mnogi dokazi o izlečenju od teških bolesti.

Ipak, nameće se pitanje: kako to da je svetskoj eliti stalo do zdravlja čovečanstva? Odgovor imate u daljem tekstu.

Sve je počelo sa potpuno legalizacijom marihuane u Urugvaju, i to ne samo medicinske, krajem prošle godine. Urugvaj je prva država na svetu koja je legalizovala tržište marihuane. Oni se nadaju da će se na ovaj način osloboditi od narko kartela. U Urugvaju je legalizovan uzgoj, prodaja i konzumiranje marihuane za sve starije od 18 godina.

Da li je pravi razlog usvajanja zakona o legalizaciji marihuane zapravo povezan sa poljoprivrednim gigantom Monsantom, koji je poznat po proizvodnji licenciranog GM semena? Jedan od velikih akcionara Monsanta, Džordž Soroš, navodno je bio velika pristalica legalizacije marihuane u Urugvaju, a u Gardijanu je naveden tekst u kojem „humanista“ Džordž Soroš podržava ovaj „eksperiment“ kao alternativu neuspeloj politici SAD u ratu protiv droge.

Monsanto trenutno prolazi kroz velike probleme u Južnoj Americi jer se sve više ljudi buni protiv genetski modifikovane hrane, dok je u Peruu čak i GM seme zabranjeno.

[adsenseyu1]

Navodi se da je Monsanto nedavno u velikoj tajnosti potpisao sporazum sa urugvajskim Nacionalnim institutom za agrikulturna istraživanja.

[stextbox id=“alert“]Pošto pravno dozvoljena medicinska marihuana postaje široko rasprostranjena, nije iznenađenje što mnogi smatraju da se legalan novac može izvući iz ove tradicionalno ilegalne oblasti. Sa svim tim parama u vazduhu, nije nimalo čudno što agrikulturni gigant Monsanto već ima u planu prodaju genetski modifikovane marihuane.[/stextbox]

GM seme koje proizvodi Monsanto je tako modifikovano da su biljke koje iz njih izrastu otporne na hemijske herbicide kao što je round-up. Ove modifikacije dozvoljavaju farmerima da ostvare veće prinose na istoj površini obradivog zemljišta.

Ovo je sigurno već poznato svima, ali je važno podsetiti da su farmeri obavezni da kupe novo seme svake godine, a već je i bilo zatvorskih kazni (SAD) za one koji su sačuvali seme od prethodne sezone.

“Ovo je logičan korak za najvećeg proizvođača GMO biljaka. Američke laboratorije već koriste vrste GM marihuane za testiranje i istraživanje, dok je potražnja za legalno gajenom medicinskom marihuanom sve veća“.

[stextbox id=“alert“]Takođe se navodi da je Monsanto već naveliko uložio milione dolara u novu tehnologiju RNK interferencije (RNAi), s kojom može da manipuliše bojom biljke, ali i sposobnošću da biljka bude nesvarljiva za insekte. „Uz upotrebu RNAi, veća i jača medicinska marihuana će preplaviti tržište“.[/stextbox]

Smatra se da će, barem na početku, vlada Urugvaja biti prva u proizvodnji marihuane i da će država pratiti sve aspekte ove nove grane poljoprivrede, od semena pa do konzumacije. To znači da se marihuana ipak neće potpuno slobodno prodavati, ali niko neće ići u zatvor zbog toga što je konzumira.

Do čega bi još mogla da dovede legalizacija marihuane širom sveta? Mogla bi recimo da zameni duvan, koji je na pragu da bude „proteran“ iz skoro svih civilizovanijih zemalja.

Alkohol nije zabranjen, i pored silnih ubistava i saobraćajnih nesreća koje su nastale pod dejstvom alkohola. Isto tako nije zabranjena ni „brza hrana“ za koju je Mekdonalds nedavno potvrdio da se koristi pileće meso poreklom od živine koja je hranjena GM sojom – kao da nije dovoljno što je već nezdrava.

Do sada smo imali mogućnost da popijemo sedative i smirimo se, a uskoro će biti omogućeno i da popušimo džoint i biće bolje i nama i državi.

[stextbox id=“alert“]E sad, najbitnije pitanje: kako to da je popularizacija i legalizacija marihuane pokrenuta bez prethodne dozvole svetske elite? Zaključak je jasan. Svetska vlada je u senci propratila težnje da se marihuana legalizuje i na vreme se ubacila kako bi prva imala koristi od nove grane privrede.  [/stextbox]

[stextbox id=“alert“]Pogotovo zato što se marihuana može genetski modifikovati, patentirati i prodavati po skupoj ceni. Te genetske modifikacije mogu napraviti sasvim nove biljke čije ulje će možda delovati štetno, umesto da deluje lekovito, a dozvolu za proizvodnju će imati samo odabrani.[/stextbox]

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu6]