Naslovnica IZA OGLEDALA Najveća misterija u istoriji nije ono što mislimo: U skrivenom hramu pronađene...

Najveća misterija u istoriji nije ono što mislimo: U skrivenom hramu pronađene informacije o pravoj nameni piramida

Nedavno se u jednoj zatvorenoj grupi egipatskih arheologa, pojavila senzacionalna informacija o pravoj svrsi drevnih egipatskih piramida. Insajder navodi, da su uspeli da pronađu i prevedu neobične artefakte gde su ove informacije zabeležene.

Sve je počelo otkrićem drevnog podzemnog kompleksa u zabačenoj oblasti egipatske pustinje. Kako je istraživanje napredovalo, objekat je delovao sve čudnije, jer su ulazi bili dobro blokirani i svojim izgledom su jasno pokazivali da nisu namenjeni posetiocima.

Tokom istraživanja kompleksa, postalo je jasno da je posvećen drevnim piramidama, a ovo otkriće samo po sebi je senzacija, jer su Egipćani nekako izbegavali suvišno pominjanje piramida u svojim pisanim spisima.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Srce kompleksa bila je skrivena prostorija sa mnoštvom neobičnih artefakata, uključujući i kamene ploče sa različitim hijeroglifima i reljefima. Proučavajući artefakte i kompleks, istraživači su uspeli da utvrde zašto su egipatske piramide zapravo nastale.

Artefakti su sadržali informaciju da su drevne piramide i drugi objekti u njihovoj blizini, izgrađeni u poslednjem periodu vladavine bogova. U određenom trenutku, bogovi su naredili ljudima da počnu da grade misteriozne objekte koje su nam poznate kao piramide. Sve se to dogodilo uz njihovu direktnu pomoć, odnosno bogovi su vodili proces izgradnje.

[adsenseyu1]

Uporedo sa izgradnjom piramida, ispod njih se odvijalo još jedno veliko gradilište, ali je saznanje šta se na njemu dešavalo držano u tajnosti.

Kada su svi veliki objekti bili završeni, bogovi su ušli u piramide i nikada ih više nisu napustili. Po njihovom naređenju svi ulazi su bili dobro zatrpani i sakriveni, da niko ne bi mogao da uđe u piramide ili objekte ispod njih.

Dugi niz godina niko nije razmišljao o tome, zašto su bogovi to uradili i šta se zapravo dogodilo, ali jednog dana prvosveštenik se obratio ljudima sa izjavom o ranim naredbama bogova. Kako se ispostavilo, bogovi su se približili svojoj životnoj granici i bili su primorani da uđu u neku vrstu hibernacije. Naredili su da se piramide postave za svetinje i da se zaštite svim mogućim silama po svaku cenu.

Sveštenik je naveo, da ovi predmeti sakupljaju vitalnu energiju i neguju tela bogova dok se potpuno ne obnove. Ako budu uništeni, bogovi se možda više nikada neće probuditi. Oni su predvideli najgori scenario i čak su svešteniku dali odgovarajuća uputstva, ali su mu naredili da svim mogućim snagama pokuša da spase piramide.

[adsenseyu4]

Istraživači nisu pronašli detalje plana za slučaj uništenja među kompleksom ili artefaktima, iako su bili veoma zainteresovani. Hajde da sumiramo informacije.

Otvorite novu mrežu Donalda Trampa Truth Social bez cenzure

Prve egipatske piramide napravljene su po nalogu drevnih bogova, i misteriozne su strukture za prikupljanje neke vrste vitalne energije, kako bi se tela bogova hranila poput baterija. Tako ni zvanične verzije sa grobnicama ne deluju tako daleko, samo im nedostaju neki detalji, pa deluju nedovršeno. Štaviše, ako verujete ovoj verziji, možete pronaći odgovore na mnoga druga pitanja.

Na primer, pošto su saznali istinu o svojim bogovima, Egipćani su mogli da počnu da prave kopije piramida i koriste ih kao grobnice za faraone, u nadi da će ponoviti funkcije prvih objekata.

Zašto se bogovi nisu probudili? U artefaktima nema tih podataka, ali kao što se pretpostavlja, piramidama danas nedostaju gornji delovi, koji se takođe nazivaju piramidionima. Ako im se nešto dogodilo pre nego što su bogovi stigli da se probude, onda piramide najverovatnije nisu ispunile svoju funkciju bez njih, a rezervni plan nije mogao da se sprovede. Stoga su drevni bogovi ostali da leže negde u tamnicama ispod piramida.

Međutim, neki eksperti tvrde da su piramide izvršile svoju funkciju, da su se bogovi obnovili energijom koja im je bila potrebna i da su otišli u svoj dom kroz gornje svodove piramida koji nedostaju.

Na tablicama je takođe pisalo, da su do njihovog vremena sačuvani samo fragmenti informacija iz drevne prošlosti, zbog čega su uspeli da zadrže samo osnovna saznanja o piramidama. Sveštenici su odlučili da naprave ovaj kompleks i u njemu ostave osnovne informacije radi očuvanja, kako njihovi potomci ne bi izgubili bar temeljna saznanja.

Za postojanje svoda znali su samo pojedini prvosveštenici i faraoni, ali je sudeći po njegovom stanju, neko odlučio da ga potpuno sakrije i zatvori za javnost.

U trenutku otkrića, piramide su takođe bile potpuno zatvorene i očigledno nisu bile namenjene posetiocima. Takođe su bile potpuno prazne, ako verujemo izjavama prvih ljudi koji su pokušali da ih opljačkaju.

Takođe treba pomenuti strogu zabranu egipatskih vlasti za istraživanje samih piramida, kao i područja ispod njih i samu Sfingu. Moguće je da već dugo vremena znaju istinu o sadržaju ispod njih, ali to drže u tajnosti.

Nama preostaje samo da čekamo da vlasti odluče da otkriju istinu svim ljudima.

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Donalda Trampa Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte