Naslovnica U FOKUSU NAJNOVIJA VEST: Iranski predsednik Raisi poginuo u padu helikoptera VIDEO – FOTO

NAJNOVIJA VEST: Iranski predsednik Raisi poginuo u padu helikoptera VIDEO – FOTO

Iranski predsednik Ebrahim Raisi, iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahjan i svi ostali članovi delegacije koji su se vraćali nakon posete Azerbejdžanu poginuli su u padu helikoptera, prenosi agencija Mehr.

„Predsednik Irana i njegova pratnja poginuli su u helikopterskoj nesreći… Ebrahim Raisi, predsednik naše zemlje, poginuo je u padu helikoptera u planinskom regionu na severozapadu Irana, među poginulima je i ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahian stoji u poruci agencije.

Pored predsednika i ministra spoljnih poslova, u helikopteru su bili imam Tabriza Mohamed Ali al-Hašem, šef provincije Istočni Azerbejdžan Malek Rahmati, posada helikoptera i jedan iz obezbeđenja.

Informaciju o smrti Raisija i cele delegacije potvrdio je iranski potpredsednik Mohsen Mansuri.

Ranije je Press TV, pozivajući se na iranski Crveni polumesec, javio da na mestu pada nije pronađen nijedan preživeli, a da je i sam helikopter potpuno izgoreo.

Incident sa helikopterom iranskog predsednika Ebrahima Raisija dogodio se u nedelju popodne. Prema preliminarnim podacima, izvršio je tvrdo sletanje u regionu Verzegan u iranskoj provinciji Istočni Azerbejdžan.

Kako je preneo Tasnim, u koloni predsednika bila su tri helikoptera. U nesreći su bili i šef republičkog Ministarstva spoljnih poslova Hosein Amir Abdolajan i guverner Istočnog Azerbejdžana Malik Rahmati.

Na lice mesta upućena je vojska, policija i članovi iranskog društva Crvenog polumeseca, ali su akciju spasavanja ozbiljno otežali vremenski uslovi i teren.

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije, u ime predsednika Vladimira Putina, poslalo je grupu spasilaca u Iran. U njemu je 47 specijalista, terenska vozila, kao i helikopter BO-105 za vazdušnu pretragu.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social