Naslovnica U FOKUSU Medvedev: Ovaj rat može da se završi na dva načina …

Medvedev: Ovaj rat može da se završi na dva načina …

       

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev dodao je da ako bi se isporuke oružja odmah prekinule, borbe bi se završile za nekoliko dana.

„Svaki rat se može završiti brzo: ili mirovnim sporazumom ili onako kako su postupile Sjedinjene Američke Države 1945. godine kada su upotrebile svoje nuklearno oružje protiv japanskih gradova i njihovih civila“, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

„Uopšte, svaki rat, čak i svetskih razmera, može brzo da se okonča – ili tako što se potpiše mirovni sporazum ili, ako se učini ono što su Amerikanci uradili 1945. godine, kada su primenili svoje nuklearno oružje i bombardovali dva japanska grada ─ Hirošimu i Nagasaki. Oni su tada, zaista, okončali vojni pohod, a cena za to je život gotovo 300 hiljada civila“, rekao je Medvedev u videu koji je objavljen na njegovom Telegram kanalu.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

On je, takođe, ocenio da bi se specijalna operacija Rusije u Ukrajini završila bukvalno za nekoliko meseci da su SAD i njihovi vazali prestali da snabdevaju Ukrajinu oružjem.

Istovremeno, Medvedev je dodao da ako bi se isporuke oružja odmah prekinule, borbe bi se završile za nekoliko dana.

Bombardovanje japanskih gradova Hirošime i Nagasakija atomskim bombama odigralo se 6 i 9. avgusta 1945. Bombardovanje je izvedeno po odluci američkog predsednika predsednika Harija Trumana.

[adsenseyu1]

Naređenje su izvršili američki bombarderi. To je bilo prvi put u istoriji da je nuklearno oružje upotrebljeno u ratu. Ovaj čin doveo je do okončanja Drugog svetskog rata.

(Sputnik)

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

       

[adsenseyu4]