Naslovnica IZA OGLEDALA Čudan vijak pronađen u Kini ruši teoriju evolucije

Čudan vijak pronađen u Kini ruši teoriju evolucije

fgdffdkina

[adsenseyu3]

Lanzu šraf je još jedan misteriozni objekat otkriven u proteklih par godina koji se suprotstavlja mejnstrim arheologiji i istoriji.

On je otkriven 2002. godine a od tada je privukao mnogo pažnje među kolekcionarima i istraživačima. Najmisterioznije oko ovog objekta jeste da je u pitanju metalni šraf koji je otkriven u komadu kamena. Kamen u obliku kruške je dimenzija 6×8 cm i težine oko 466 grama.

Međutim, to nije samo običan kamen, to je kamen za koji naučnici procenjuju da je star oko 300 miliona godina.

Geolozima nije baš najjasnije poreklo ovog kamena, a pošto testovi nisu uspeli da otkriju tačan sastav misterioznog kamena, moguće su razne teorije.

Kako navodi Lanzhou Morning News: „Nakon duže rasprave o tome da li je kamen prirodnog ili veštačkog porekla, naučnici su jednoglasno označili kamen kao najvredniji kamen u Kini i u svetu sakupljanja, istraživanja i arheološkog proučavanja“.

[adsenseyu1]

 [stextbox id=“alert“ shadow=“false“ bcolor=“FF2F0F“]Predložene su brojne teorije koje bi mogle da objasne poreklo misterioznog kamena i u njega urezanog metalnog šrafa od 6 cm. Dok mnogi istraživači čvrsto veruju u to da ovaj artefakt predstavlja ostatke praistorijske civilizacije, drugi istraživači smatraju da bi kamen, ali i šraf, s obzirom na misteriozni sastav, mogli poticati sa druge planete.[/stextbox]

Nakon brojnih studija, kineski naučnici su došli do zaključka da artefakt nije napravljen modernim metodama i tehnologijama, te da je najverovatnije nastao kao proizvod neke praistorijske civilizacije.

Uprkos različitim mišljenjima, istraživači nisu uspeli da potvrde da li je šraf skovan od metalnog materijala ili nekog drugog materijala. Istraživači sa Instituta za geologiju i minerale u Istraživačkoj akademiji Kine smatraju da je misteriozni Lanzu šraf napravljen pre kamena u kojem je očvrsnuo, što znači da je on morao nastati pre 300 miliona godina.

[stextbox id=“alert“ shadow=“false“ bcolor=“FF120A“]Vrlo je verovatno da nedostaje neka karika u dalekoj istoriji čovečanstva. Istorija i arheologija očigledno ne daju jasnu sliku naše prošlosti, a objekti poput Lanzu šrafa su prost dokaz toga.[/stextbox]

[adsenseyu4]

Prema istraživačima, pre 300 miliona godina se formirao prakontinent Pangea. Veruje se da je Lanzu šraf nastao negde u to vreme. Interesantno je da ovaj šraf umnogome podseća na šraf otkriven u Rusiji devedesetih godina. Ruski šraf, takođe urezan u kamen, pronađen je slučajno dok su istraživači analizirali pad meteorita u regionu Kaluga.

Testovi izvršeni na misterioznom kamenu iz Rusije su pokazali da je u strukturu urezano nekoliko šrafova. Interesantno je da je ruski šraf star otprilike isto koliko i onaj pronađen u Kini.

Jasno je da je u pitanju još jedan artefakt van mesta i prostora koji je otkriven u proteklih 20 godina. Sva slična otkrića upućuju na to da je naša istorija bila mnogo drugačija nego što se misli.

[stextbox id=“alert“ shadow=“false“ bcolor=“FF1C03″]

Vrlo je verovatno da je Zemlja pre nekoliko miliona godina bila dom vrste potpuno drugačije od naše. Objekti pronađeni u Kini i Rusiji ukazuju na mogućnost da su na našoj planeti pre mnogo miliona godina postojale napredne civilizacije.

Mejnstrim arheologija i istorija će nastaviti da negiraju ovakva otkrića pošto ona mogu u potpunosti da promene istoriju kakvu znamo.

[/stextbox]

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]