Naslovnica IZA OGLEDALA Kraj monetarnog sistema kakav znamo je neminovan!

Kraj monetarnog sistema kakav znamo je neminovan!

[adsenseyu2]

vchsfuz76hfd

Džim Vili je u svom najnovijem intervjuu rekao: „Dolar će rasti i rasti i na kraju propasti. Činjenica da je sad tako visoko gore je znak njegovog neminovnog kraja“.

Federalne rezerve nemaju drugog izbora nego da primenjuju beskamatnu politiku i kvantitativno olakšavanje kako bi otplatili dug. Ako federalci podignu kamate, to će uništiti velike banke, a oni to ne žele.

Ekonomska struktura SAD se raspada. Ne postoji presedan u istoriji SAD gde su zalihe novca proširene do ove mere. Postoji neverovatna recesija, ili bolje reći depresija od minus 4-6% svake godine.

[adsenseyu1]

Veliki procenat radne snage – 39%, ne radi. Vlada SAD napada bilo koju naciju koja se opire trgovini američkim dolarom. Svet polako izuzima dolar iz trgovine i samim tim uskoro neće biti potrebe za njegovim skladištenjem u bankama sveta.

Kako će ekonomija SAD obezbediti sve svoje potrebe uvoza, što je 40-50% lanca dostave?

Nastaće novi dolar, čija će vrednost biti 65% manja, što znači da će uvoz porasti 200%!

To je ono što sledi. Doći će do inflacije cena, većih nestašica hrane, benzina i novca, te će nastati društveni haos i neredi na ulicama.

Pošto se veoma mali deo globalne trgovine sprovodi u dolarima, Amerikanci će potrošiti rezerve, a federalci će pokriti taj novac. Dug je trilion dolara veći nego prošle godine.

[adsenseyu4]

Rusija i Kina su se već izjasnile da neće koristiti američki dolar. Glavni primer je Gazprom cevovod za čiju će izgradnju potrošiti američke dolare.

Saudijci će reći da im ne trebaju dolari za sirovu naftu. Amerikanci će uzimati njihovu valutu za naftu bez menjanja u dolare. Kada se to desi, doći će do masovnog trošenja rezervi.

Oni će iskoristiti kvantitativno olakšavanje da pokriju inostrano trošenje. Kada Saudijci to urade, ostale države Persijskog zaliva će uraditi isto. Potrošiće rezervne obveznice SAD i nastaće drugi veći talas koji će federalci morati da pokriju, ali je pitanje da li će moći.

[stextbox id=“alert“]BRICS će zatim započeti standard trgovine zlatom. Razvojna banka BRICS je centralna banka koja ima više zlata nego što su federalci ikada imali. Metamorfoza banke BRICS u Centralnu banku koja trguje zlatom biće pogubna za Američko carstvo. Da li treba da vam napomenemo da su dva osnovna stuba BRICS, Rusija i Kina, dva najveća protivnika dominacije dolara.[/stextbox]

[adsenseyu1]

Zlato će ponovo postati standard. Igra je pri kraju. Postoje indikacije da će UD banke i Londonske banke da se nađu u velikom škripcu.

[stextbox id=“alert“]Ranjivost će se pojaviti kada ostanu bez zlata za svoje igre. Sada postoji 100 puta više papirnog zlata na 28 grama pravog zlata. Pisali smo već o tome da su Rusija i Kina uskladištili neverovatne zalihe zlata i čekaju rasplet oko dolara.[/stextbox]

U Šangaju je otvorena menjačnica za zlato koja oštro posluje.

Menjačnica u Šangaju pored zlata menja i srebro, uopšte metal. Zapravo, ponestaje im srebra, a imaju i malo zlata.

Postoje glasine da će Kinezi da obustave sve buduće ugovore, čime će srušiti sistem.

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]