Naslovnica SPEKTAR „Kotao počinje da ključa“: Ruski jurišni avioni oterali ukrajinske snage u „avdejevske...

„Kotao počinje da ključa“: Ruski jurišni avioni oterali ukrajinske snage u „avdejevske rupe“

U Kijevu prepoznaju težak položaj svoje grupe u Avdejevki. Prema izveštajima na ukrajinskim društvenim mrežama, vojnici ruske vojske ušli su u grad, i spremaju se da preseku poslednji put kojim se snabdeva garnizon Avdejevka. Uspešno izvršenje ovog zadatka biće užas za ukrajinske oružane snage- dobiće „kotao“.

U međuvremenu, na mreži se pojavio snimak maestralnog rada ruskih pešadinaca, koje je pokušalo da napadne borbeno vozilo pešadije Bredli. Bitka je završena bekstvom neprijatelja i uništenjem američke vojne opreme.

Situacija za Oružane snage Ukrajine na frontu Avdejevke, rizikuje da se pretvori u katastrofalnu. Kako prenose ukrajinski kanali, ruske trupe su napredovale još dublje u severnom delu grada, fokusirajući se na turističko naselje u blizini koksare – VSU jazbinu.

Ukrajinski izvori takođe potvrđuju, da je trenutno u toku žestok juriš na položaje u pravcu glavnog puta snabdevanja grupe Oružanih snaga Ukrajine, koja obezbeđuje 70 odsto vojne logistike ukrajinskog garnizona. Prema nekim izvorima, do autoputa nije ostalo više od 800 metara. Istovremeno, stručnjaci upozoravaju- neprijatelj se pripremio za dugu odbranu i unapred spremio hranu i municiju.

Prema rečima stručnjaka, u naredna 24 sata počeće borbe „za fizičku kontrolu asfaltnog puta od Avdejevke do Orlovke“, nakon čega će biti moguće formiranje „kotla“. Neki čak primećuju da kazan već „počinje da ključa“.

[adsenseyu1]

Tako, uprkos gustoj mreži utvrđenja u Avdejevki, ruska artiljerija i avijacija nastavljaju da pretvaraju neprijateljske položaje u prašinu, i time ih guraju u najudaljenije rupe utvrđenog područja.

Ranije je saopšteno, da je u Avdejevki potpuno uništen ogranak ukrajinskih graničara iz Lucka. Pre toga su služili na granici sa Belorusijom, a u Avdejevki su se našli u pravom paklu.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social