Naslovnica ŽIVOT Kakvu vam sudbinu predviđa sledeći rođendan

Kakvu vam sudbinu predviđa sledeći rođendan

bgdfhdfvd

[adsenseyu3]

Iz ovoga se može videti u kojoj će starosnoj dobi čoveka snaći bolest, kada je dobro vreme za prodaju, kada ići na duža putovanja a kada mirovati, kada aktivno delovati, kada potražiti neki posao, kada obavljati humanitarni rad, kakvi će biti odnosi s rodbinom, šta se dešava u roditeljskom domu…

Svima nam je dobro poznato da postoji 12 dnevnih i noćnih sati (dva puta po 12 sati). Ti sati se ponavljaju isto kao i dani i nedelje (jer je sve u životu u nekoj vrsti kretanja), kroz 12 meseci tokom jedne godine. Ova godina bi mogla da se nazove nekom vrstom „Male godine“ u smislu uobičajene, rođendanske, kalendarske godine.

Međutim, „Velika godina“ je univerzalna svemirska ili nebeska godina. Ona traje 12 puta po 12 meseci (144 godine), a čovekov vek je dosta kraći… Svakako, vreme u kojem je čovek rođen i njegova sudbina imaju isti značaj. Iz ovoga proizlazi da čovek u svom životu od kada je „donešen“ na ovaj svet kreće od nule (0), odnosno nulte godine svog života koja traje od 0. do 1. godine, kada završava jedno razdoblje; zatim od 1. do 2. godine (kada završava drugo razdoblje), zatim dalje od 2. do 3. godine čovek završava treće razdoblje i tako dalje, sve do razdoblja od 11. do 12. godine kada završava 12 razdoblje kao jedan period života.

[adsenseyu1]

Nakon tog perioda kreće se ponovno od nulte godine, samo ovaj put prvo razdoblje traje od 12. do 13. godine, drugo razdoblje od 13. do 14. godine, a zatim treće od 14. do 15. godine i tako dalje, godinu po godinu, u kojoj se ponavljaju čovekove dužnosti, samo sve ozbiljnije i odgovornije.

Periodi se ovako nižu sve do čovekove smrti (jer ljudski život je privremen) i sve što radimo je uzaludno ako ne znamo šta, kada, kako i zašto da radimo. Ljudski život je neizmerno kratak, ali isto tako može biti i neizmerno dug! To zavisi od nas.

Svi oni koji razumeju beskrajan put života su mudri, inteligentni i sposobni da sami oblikuju svoj život i upravljaju njime iz sata u sat, iz dana u dan, iz godine u godinu. Moglo bi se reći da je čovekov život nekako raspoređen i ponavlja se u vremenu od 12 po 12 delova, od kojih svaki deo i svaka godina života označava određeno polje interesa, ali isto tako može označavati i nivo života, odnosno delove koji predstavljaju različite vidove čovekove ličnosti (bolje rečeno same sudbine) po godini života u kojoj se nalazi.

Tako se iz ovoga može videti u kojoj će starosnoj dobi čoveka snaći bolest, kada je dobro vreme za prodaju, kada ići na duža putovanja a kada mirovati, kada aktivno delovati, kada potražiti neki posao, kada obavljati humanitarni rad, kakvi će biti odnosi s rodbinom, šta se dešava u roditeljskom domu…

[adsenseyu4]

Prva godina, godina Otvaranja

Prva godina vlada ovim godinama života, od rođendana do rođendana, svake osobe posebno:

0. do 1. godine

12. do 13. godine

24. do 25. godine

36. do 37. godine

48. do 49. godine

60. do 61. godine

72. do 73. godine

84. do 85. godine

Ovo je godina Novog rođenja, nove sudbine. Pokazuje šta smo, ko smo, kao i odabir našeg zanimanja. Govori o nama samima, našem izgledu, ličnosti, ponašanju prema telu, dinamičnosti, snazi, temperamentu, kao i intimnom stanju u sadašnjosti; sve se brzo rešava.

[adsenseyu1]

U ovoj godini života imamo najveće mogućnosti samorazvoja, kao i razvoja pojedinih osobina, talenata i sopstvene volje. Ima značajan uticaj na zdravlje i konstituciju tela, kao na svest i smisao sopstvenog postojanja. Pokazuje kako se ponašamo na svom životnom putu.

Sve novo počinje s ovom godinom života. Moramo dobro da razmotrimo okolnosti sopstvenog početka i pokušamo da proširimo svoje mišljenje i delovanje, kao i da odredimo cilj i imamo volje da se željeno i dostignemo. Valja ispitati svoje opšte mogućnosti, vrline, mane, uspehe, neuspehe, načine delovanja, neke nasleđene osobine (roditeljske, generacijske, praizvorne, kao što su građa tela, zdravlje, životna energija, borba za egzistenciju, duševne sklonosti, skrivene talente i mogućnosti).

Unutrašnje sklonosti bi trebalo da izađu na površinu; valja nastojati stvaranju nečeg novog, odvajanju osobna od tuđih interesa, možda se odlučiti za kupovinu stana, automobila, pokretanje sopstvenog biznisa. Postoji velika mogućnost novih poduhvata, oporavka od bolesti, novih razmišljanja, važnih snova, sanjarenja.

Valja raditi na svom telesnom izgledu (baviti se sportom), razvijati intelekt, poboljšati opšte zdravstveno stanje, unaprediti život. Dobro je zapitati se kakvi su naši društveni i duhovni nivou: ko smo, šta smo, kakvi smo, zašto smo, šta želimo, kuda idemo? Ovde najviše važi izreka „Kako sejemo – tako i žanjemo“. Ovo je godina Otvaranja, te se zato treba nadati svim vrstama otvaranja. Dešavanja će nam ukazati da li da se nadamo uspehu, ili postoji negativan stav i strah od neuspeha. Sada se sve ubrzano odvija. Dobro je planirati nešto novo, ali ne i praktično sprovođenje u delo.

[adsenseyu4]

Projekti kojima se bavimo će napredovati, ali pozajmice ne treba ni davati ni uzimati. Treba poslovati samo s gotovinom ili robom. Sada svakako valja prorediti račune i ne dirati ušteđevinu. Ovo je razdoblje povoljno za kratka putovanja, ali ne i putovanja brodom ili avionom. S druge strane ovaj period nije povoljan za kopanje i druge aktivnosti na otvorenom. Veći se uspeh postiže u radovima koji se obavljaju u zatvorenom prostoru, naročito u poslovima koji se tiču tkanina, šivenja, krojenja i uređivanja unutrašnjih prostora.

Možemo dugo biti neplodni, ponašati se opasno, destruktivno, aktivno, dinamično, mladalački ludo… Ali preko je potrebno izbegavati agresivno ponašanje, nasilje, sadizam, sukobe, svađe, nesrećne slučajeve, lom, opekotine. Bolesna može biti: glava, lice, mozak, čelo, telo, mišići, jetra, sluh, žlezde za izlučivanje, žuč, reproduktivni organi; može se patiti od nesanice, napetosti, nervoze a postoji i opasnost od nastanka tumora ili od infarkta.

Druga godina, godina Odbacivanja

Druga godina vlada ovim godinama života, od rođendana do rođendana, svake osobe posebno:

1. do 2. godine

13. do 14. godine

25. do 26. godine

37. do 38. godine

49. do 50. godine

61. do 62. godine

73. do 74. godine

85. do 86. godine

Ovo je godina imovine, nasledstva, poseda, tu se nalazi sve ono što imamo, što smo stekli i što ćemo tek steći, sve neposredne koristi i materijalna zadovoljstva, kao i naš lični stav prema novcu. Označava prihode od osobnog rada, ali i našeg zdravlja u širem smislu.

[adsenseyu1]

Možemo biti lepi, muzikalni, puni ljubavi, okrenuti porodici, brinuti se za hranu, biti plodni, doživeti začeće, baratati nekretninama, posedom, novcem, imanjem, bogatstvom, koristiti okolinu, obrtna sredstva, biti slobodni, srećni ili nesretni, napredovati ili doživeti neke krajeve koje ćemo sami uzrokovati.

U ovoj godini života ćemo se baviti pitanjem bogatstva, materijalnih rezervi svoje imovine, novca, poseda, radne sposobnosti, mogućnostima zarade, pokretne ili nepokretne imovine, dragocenosti, hrane, jela, pića, odeće, obuće, oblačenja, tradicije. Može se raditi i o pomoćnim materijalnim izvorima koje smo dobili (odnosno nasledili), a koji su nam na raspolaganju pri izvršavanju našeg životnog zadatka.

U pitanju može biti narodna imovina, porezi, komercijala, deonice, ulaganja, izazovi. Ovo je godina novčanih mogućnosti, pa tako upornost i rad (odnosno energija) u tom smeru može predstavljati veliki kapital. Ovoj godini se pripisuje i pohlepnost, stoga je potrebno obratiti pažnju na tu osobinu i korigovati je, kao i sposobnost govorenja istine ili laži.

Možemo se vraćati na rano detinjstvo, porodicu u kojoj smo rođeni, prvu okolinu s kojom smo se susreli, prvo obrazovanje, usmeno učenje, podržavanje i izdržljivost drugih prema nama, stvaralaštvo, izražavanje prema spoljašnjem svetu, komunikacije, ali i samom licu koje pokazujemo drugima. Upravo sada dolazi do oblikovanja naše osobnosti pod uticajem okoline i materijalnog sveta, dolazi do neke vrste telesnog rasta i razvoja.

[adsenseyu5]

Potrebno je razvijati talente i sve one nadarenosti koje mogu pomoći u organizaciji sopstvenog života. Sve svoje stvaralačke snage potrebno je usmeriti ka cilju. Do izražaja dolaze osnovne namere u svim međuljudskim odnosima, kojima je potrebno posvetiti dovoljno pažnje kako bi se uspostavili skladni odnosi. Do izražaja dolazi lični ukus (šta se voli, a što ne) i to od hrane pa do odnosa s drugima.

Venera se brine za sigurnost, ljubav, skladne odnose, za užitak, lepotu, rešavanje problema, venčanja. Ovo je godina Odbacivanja i zato nije povoljna za započinjanje novih poslova ili organizovanje društvenih delatnosti, ali je odlična za čišćenje, pranje, raščišćavanje, odbacivanje starog i rešavanje nepotrebnog. Dobra je za sve one poslove koji se odnose na izgled i higijenu, a idealna je za posetu frizeru, zubaru, rekreativnom centru, ili za sportske aktivnosti (posebno za plivanje).

Možemo se dugo uspinjati, biti neplodni, nesrećni. Potrebno je izbegavati nemoral, lenjost, prljavštinu, snobizam, pohlepu, proždrljivost, egoizam, nemar, ravnodušnost. Bolesni mogu biti: vrat, grlo, usta, zubi, glasne žice, krajnici, desno oko, uši; mogu nastupiti bolesti lica kao i organa lica, zatim mogu oboleti leđa, jajnici, endokrine žlezde, bubrezi, koža, vene, krvna zrnca; mogu nastati tumori, dijabetes, a može doći i do problema s polnim ćelijama.

Treća godina, godina Komunikacija

Treća godina vlada ovim godinama života, od rođendana do rođendana, svake osobe posebno:

2. do 3. godine

14. do 15. godine

26. do 27. godine

38. do 39. godine

50. do 51. godine

62. do 63. godine

74. do 75. godine

86. do 87. godine

Ovo je godina Komunikacija u najširem smislu: putem telefona, pisama… Uključeno je sve što je u vezi s pokretom, takođe kratka iznenadna putovanja, vesti koje smo iščekivali i koje dolaze poštom. U prvi plan dolaze braća, sestre, rođaci, krvni srodnici, porodična i radna okolina, susedi, svi oni koji nas okružuju i dolaze u dodir sa nama a koje nismo birali.

[adsenseyu5]

Pokazuje uspeh u školi i studijima, raspoloženju i inteligenciji, trgovini i raznim posredovanjima. Možemo imati simpatije izvan porodice, možemo biti puni emocija, naklonosti, odvažnosti. Možemo ići na kraća putovanja, izlete, raditi nešto rukama, prstima, ponašati se kao vetar… Ni u jednom životnom razdoblju ne učimo kao sada! S lakoćom primamo nove sadržaje, lakše razumemo, upoznajemo svet.

U ovoj godini života do izražaja dolaze naša braća i rođaci. Učimo kako da koristimo moć uma i razuma, neke intelektualne i motoričke sposobnosti, snalaženje u društvu, komuniciranje i kretanje u prostoru. Otkrivamo vezu s okolinom, istražujemo šta nam pomaže da je razumemo, putujemo, krećemo se sopstvenim ili javnim prevozom.

Prosuđujemo svoje bližnje, najužu porodicu, braću, sestre – posebno mlađe, bližu rodbinu. Otkrivamo našu vezu sa svetom, otvaramo se prema svemu što ljudsko biće pokreće, veže ili deli. Važnu ulogu imaju naši bližnji, ljudi s kojima se često susrećemo; posebno je potrebno posvetiti pažnju razumevanju i razmeni misli s drugima.

Naša snalažljivost dolazi u prvi plan kao i duhovna budnost, hrabrost, strast u ostvarivanju ciljeva u onome što volimo da radimo, predstavlja svako izražavanje koje se izlaže drugim ljudima, kao što su izdavaštvo, novinarstvo, poslovi u banci, policiji, rad rukama, umetnost, slikanje, sviranje, bavljenje fotografijom, a u duhovnom smislu to je godina inicijacije – impulsa koji nas pokreće na duhovnom planu, duhovnom usmeravanju, religiji, moći.

[adsenseyu5]

Sada se uči, počinju studije, sklapaju se ugovori, prodaja, preprodaja, kreativnost, obnova, posredovanje, preuređenje, rušenje ili gradnja, potreba da se nešto stvori. Pokazuje našu strpljivost, izdržljivost, služenje, koliki smo prijatelji dece (svoje ili tuđe), put žene i društva, nekretnina neprijatelja, kraj smetnji, dovršenje.

Ovo je godina Potpunosti, odlično vreme za organizovanje priredbi, posebno velikih društvenih večera, nekih svečanosti kao i svečanih skupova. Dobra je za kraća putovanja ili selidbu, svadbe i udaje, ženidbe, jer je mogućnost uspeha veća. Neke kućne poslove treba ostaviti po strani, naročito ako postoje važniji i hitniji poslovi. Ovo razdoblje nije dobro za poljoprivredne poslove, uređenje okoline i vrtova.

Možemo imati osećaj da su nam ograničeni horizonti, imati pogrešan način mišljenja, čudne misli i intelektualno razmišljanje generalno, ograničen rad rukama, prstima, nesređen život; stvari nam mogu ići loše zbog naše površnosti, laži, dodvoravanja, neodgovornosti, škrtosti, licemerja. Moguće je da se pojavi i neprijatelj oca, neka krađa, prestup ili smrt roditelja. Preporučuje se oprez u saobraćaju.

Bolesni mogu biti: disajni putevi, pluća (u smislu pojačanih problema s disanjem); mogu nastupiti problemi poput astme, zatim problemi s rukama, dlanovima, prstima, ramenima, rebrima, umom, mozgom, nervnim sistemom, sluhom, desnim uhom, sa žuči, crijevima, a mogu se pojaviti i neke zarazne bolesti.

(Altertv.org)

[adsenseyu5][adsenseyu5]