IZNENAĐUJUĆI OBRT U NAUCI: Ovo se dešava vašem telu ako jedete dva jajeta dnevno!!

jaja- covek- telo

Razne studije su otkrile da holesterol koji se nalazi u žumancetu može podići nivo vašeg holesterola na nezdrav način.

Kasnije je, dokazano da su ta otkrića neistinita, jer su nove studije pokazale da se produkcija prirodnog holesterola (onog koje vaše telo proizvodi) smanjuje kada se holesterol unosi putem hrane.

Takođe bi trebalo da znate da holesterol ima ključni uticaj na sposobnost vašeg tela da stvori hormone poput testosterona, estrogena i kortizola.

U nedavnoj studiji koja je uključila učesnike koji su konzumirali jedno do tri cela jajeta dnevno, rezultati su pokazali da 70% učesnika nije imalo negativne reakcije na holesterol, dok je preostalih 30% iskusilo promenu u nivoima lošeg holesterola.

Naime, molekuli male gustine su se proširili, što je znatno umanjilo pretnje njihovom zdravstvenom stanju.

Jedina grupa ljudi koja je pogođena dnevnim konzumiranjem jaja su bili dijabetičari. Dijabetičari su imali povećan rizik od srčanih oboljenja.

Svi negativni komentari u žumancima su sada odbačeni, jer znamo prednosti njihovog svakodnevnog konzumiranja.

Ona imaju pregršt hranljivih materija i dobra su za zdravlje. Kao što svi znamo, jaja sadrže dosta kvalitetnog proteina. Ona takođe sadrže visok nivo holina, koji ima ključni uticaj na moždanu funkciju.

Po rezultatima poslednje statistike, skoro 90% populacije ima nedostatak holina kojeg sadrže jaja. U jajima se nalaze i omega 3 kiseline, vitamini i kalcijum, koji doprinose dobrom uticaju koji jaja imaju na vaše kosti, oči, kosu, kožu, itd.

Trebalo bi da konzumirate jaja svakodnevno, naročito ujutru. Ona će učiniti da ostanete siti duže vreme. Ona pomažu prilikom gubitka na težini jer ne sadrže mnogo kalorija a puna su belančevina i drugih hranljivih sastojaka.

Konzumiranjem samo dva jajeta dnevno ćete značajno poboljšati vaše zdravlje.

Webtribune.rs