Iznenadni odlazak u penziju? Predrag Kon iznerviran komentarima u javnosti rešio da ode sa dužnosti?

Član „Kriznog štaba“ i decenijski alfa i omega po pitanju vakcina i vakcinacije u Srbiji, rešio je izgleda da se penzioniše, prethodno iznerviran komentarima po društvenim mrežama, mada mu je vreme za penziju jer je rođen 1955. godine.

Objava epidemiologa dr Predraga Kona na Fejsbuku da je vreme da se povuče i prepusti drugima da vode pandemiju, uzburkala je jutros javnost u Srbiji.

On je na Fejsbuku objavio sledeće:

“Koliko vidim po Fejsbuku glavni “krivac” za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu sam ja i stručni tim. Vreme je da se zbog toga povučem i prepustim boljima da vode pandemiju. Bolje ne znam i ne umem. “Ratove” neću da vodim ni protiv koga, osim protiv virusa. Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se sav gnev umesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu vreme je da se sklonim. Privremeno isključenje… Sve najbolje!”

Kon je rano jutros na svom nalogu na Fejbuku rekao i da su ga na taj potez naveli napadi na njega i Krizni štab, posebno nakon prodora korona virusa u Gerontološki centar u Nišu.

„Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se sav gnev umesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu vreme je da se sklonim“, napisao je Kon na Fejsbuku.

Međutim, gostovanje doktora Kona u jutarnjem programu Pinka nije ukazivalo na njegovo povlačenje.

Iako nije upitan da prokomentariše svoju objavu na Fejbuku, Kon je više puta, govoreći o epidemiji u Srbiji, ali i o situaciji u Gerontološkom centru u Nišu, u poručio da „idemo dalje“.

Tanjug, ipak prenosi da je Kon za Pink, povodom posta na Fejsbuku u kojem je napisao da je vreme da se povuče rekao:

„Gubim strpljenje“.

„U ovoj situaciji svi su nešto krivi, ali ovo je viša sila, sama pojava virusa. Društvo treba što više da se skupi, da bude zajedno, da se odbrani od virusa, a mi smo kao društvo izdeljeni“, rekao je Kon.

Kako dalje navodi dr Kon „ima onih koji vuku na jednu stranu, stalno traže neke krivce“.

„Ja to razumem, ali je nekorisno. Lakše im je da opsuju nekog, a niko ne vidi da je osnovni uzrok svega ovoga sam taj virus. Osluškujem te koji su jako kritični. Nekada im treba oštro reći da preteruju, a nekada moramo i mi koji na neki način rukovodimo ovom situacijom u stručnom smislu, da saslušamo da vidimo gde smo možda pogešili, ali ne smemo popuštati tamo gde je život u pitanju“, kaže on.

Podsetimo, epidemiolog Predrag Kon vanredno je unapređen u rezervnog potpukovnika sanitetske službe

Kako se navodi u saopštenju, on je u taj čin unapređen zbog uloženih napora i doprinosa borbi Srbije i njenih građana protiv virusa kovid 19.

„Na osnovu naređenja predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića ministru odbrane Aleksandru Vulinu, a na osnovu člana 62. Zakona o Vojsci Srbije, rezervni major dr Predrag Andrije Kon vanredno je unapređen u čin sanitetskog potpukovnika, zbog uloženih napora i doprinosa borbi Srbije i njenih građana protiv virusa Kovid 19“, navodi se u saopštenju.

Da ni Tviter nije naklonjen Konu svedoči i jedna od mnogobrojnih objava:

Health