Naslovnica ŽIVOT Izbacio gluten, ne jede ni meso a svetski šampion – KAKO?

Izbacio gluten, ne jede ni meso a svetski šampion – KAKO?

Srpski teniser Novak Đoković posebno vodi računa o ishrani i dobro je poznato da je njegov uspon počeo tek kada je u potpunosti izbacio gluten, a nije tajna i da ne jede meso.

Đoković je pred četvrtfinale Vimbldona u kome se sastaje sa Martonom Fučovičem otkrio kako izgleda njegov početak dana, odnosno šta je to što uvek doručkuje.

„Moja omiljena hrana za doručak su voće i zeleni smuti“, nasmejao se Novak Đoković, kome je i to dovoljno da dobije dovoljno energije za nastavak dana.

„Ne mogu da počnem dan bez toga“, dodao je on.

Đoković pred meč izbegava da se prejede i ne pije mnogo vode, samo da se osveži. Ako mu padne energija – uglavnom jede urme, dok su tu ponekad i banane, kao i različita energetska pića koja nosi sa sobom na mečeve.

„Kažu kad si u strahu, zgrči ti se stomak i ne možeš da jedeš. Strah, trema i motivacija, sve što se dešava kad izlaziš na finale Vimbldona zgrči ti stomak.

Ne misliš da nešto jedeš i znaš da ćeš imati energije, zato što to što si uradio uoči tog dana si uradio na pravi način da budeš na maksimumu. Plus adrenalin, maratonci trče po 10 sati, a ne pojedu ništa. Neko bi rekao: Kako?! Sve je moguće“, pričao je nedavno Novak.

(mondo)