Naslovnica ŽIVOT Veoma važno, hodajte bosi 5 minuta dnevno, evo šta se dešava

Veoma važno, hodajte bosi 5 minuta dnevno, evo šta se dešava

stopala-bosa

[adsenseyu2]

Leto nas asocira na bosonogo hodanje po pesku ili travi, iako naša stopala nisu naviknuta na to. Umesto da odustanete posle prvog koraka, ovog leta pokušajte da izdržite duže i hodate najmanje 5 do 10 minuta.

Kroz naše telo kruži energija koju Kinezi nazivaju „Chi“, Indijanci „prana“, ali suština je u tome da pospešuje zdravlje.

Ova energija teče kroz sistem meridijana sličnih našem sistemu krvi. Kada ta energija prolazi kroz meridijane, svi organi dobijaju potrebnu energiju za optimalno delovanje. Nasuprot tome, ako je zapušen meridijan, organ vezan za njega slabi, a postoji rizik od dobijanja ozbiljnijih bolesti vremenom.

Ovi meridijani se završavaju u našim nogama, tako da kada hodate bosi, stimulišete važne tačke, u stvari, masirate sve organe tela. Ovo je najmoćnija akupunktura i masaža ikada.

Čak i ako patite od sinusitisa, stresa, problema sa varenjem, nedostatkom energije, infekcije ili imate problema sa kardiovaskularnim zdravljem, možete rešiti ove komplikacije hodajući bosi po nekoliko minuta dnevno.

Kako sunčeva energija obezbeđuje vitamin D, tako nas zemlja okružuje neophodnom energijom.

Počnite od danas, sve što je potrebno je da hodate bosi. Na početku, ograničite vreme na 5 minuta i produžite ga svakog sledećeg dana. Nakon nekog vremena, naći ćete da je sasvim prirodno da bosonogi hodate.

Webtribune.rs

[adsenseyu4][adsenseyu4]