DAČIĆ: Dosta više laži da su vlast u Srbiji i Vučić spremni da priznaju Kosovo

Predsednik Socijalističke partije Srbije i potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da je „dosta gnusnih laži da su vlast u Srbiji i predsednik Aleksandar Vučić spremni da priznaju nezavisnost Kosova, kao što je danas po ko zna koji put izjavio Boško Obradović“, saopšteno je iz SPS.

U saopštenju se navodi da je „Srbija za osam godina koalicije SPS sa Vučićem, vratila pitanje Kosova na dnevni red, za razliku od vremena Tadića, Jeremića i Đilasa kada su svi govorili da je sve već rešeno“.

„U to vreme skoro devedeset zemalja je priznalo Kosovo, u vreme naše vlasti 18 zemalja je povuklo priznanje Kosova, tako da Kosovo više nema većinu za prijem u međunarodne organizacije“, kazao je Dačić.

On je naveo da „koliko je ko uradio najbolje govore pohvale koje Tadiću i Jeremiću upućuju albanski lideri, kao zahvalnost za pogrešno postavljeno pitanje pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu“.

„Srbija i Vučić su milion puta jasno rekli da mi želimo dijalog i mirno rešenje problema, ali da ne pristajemo na ucene i ultimatum za priznanje Kosova. Zato prestanite više da lažete narod da će neko da prizna Kosovo“, kazao je Dačić.

(Beta)