Brnabić: N1 napravio lažnu vest, da je neko zabranio emitovanje zbog cenzure

Televizija N1 napravila je političku kampanju pred izbore od poslovnog spora dve kompanije, Junajted grupe i Telekoma, rekla je premijerka Ana Brnabić.

Premijerka je istakla da smatra da je N1 to uradio tako što je netačno predstavio taj spor kao pitanje slobode medija i javnog interesa.

„Vi ( N1) ste napravili potpuno lažnu vest, fejk njuz, da je neko zabranio emitovanje N1 zbog cenzure. I vi znate da to nije tačno“, rekla je Brnabićeva novinaru te televizije koji je tražio od premijerke objašnjenje zašto je rekla da je N1 u političkoj kampanji i zašto se kao predsednica vlade uopšte uključuje u jedan komercijalni spor.

„Umešala sam se tek kada je počela politička kampanja“, uzvratila je Brnabićeva. Ona je objasnila da je, kada je počeo poslovni spor između Telekoma i Junajted grupe, bila na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu i da nije imala nameru da se meša.

Ali je, ističe premijerka, N1 televizija potom od poslovnog spora dve kompanije napravila pitanje slobode medija i javnog interesa, iako niko iz vlasti, niti Telekoma nije isključio N1.

„Telekom je molio da dok traje taj razgovor oko ugovora da se nastavi emitovanje uz plaćanje, kao i do tada da bi se svi kanali i dalje emitovali uključujući N1“, naglasila je Brnabićeva. Istakla je i da taj spor nema nikakve veze sa N1, nego sa veoma gledanim sportskim kanalima.

„Smatram da građani treba da gledaju N1 i apelujem na Junajted grupu da pusti da se emituje N1“, zaključila je premijerka.

(Tanjug)