Bila na čelu patriotske DSS stranke pa joj nedostaje Žarković – Jeremić traži reakciju tužilaštva zbog Šešeljevih uvreda

Narodna stranka saopštila je danas da zahteva hitnu reakciju tužilaštva zbog napada lidera Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja na potpredsednicu Narodne stranke Sandu Rašković-Ivić na društvenoj mreži Tviter.

„Zahtevamo i od nadležnog tužioca da momentalno reaguje na govor mržnje i medijsku pripremu za sve oblike napada na gospođu Sandu Rašković-Ivić“, navodi se u saopštenju te stranke.

Oni su ocenili kao „skandalozno“ obrušavanje Šešelja na Rašković-Ivić, kroz „najprizemnije psovke i crtanje mete na njenom čelu“ i dodali da je taj potez samo je još jedan pokazatelj u kojoj meri je SRS „partija koja ubrizgava otrov i mržnju u naše društvo“ i podstiče na direktno nasilje prema neistomišljenicima.

„Ovakve pojave bi pod hitno trebalo ukloniti iz javnog prostora i zabraniti rad ove stranke iza koje stoje okoreli kriminalni krugovi i (predsednik Srbije Aleksandar) Vučićeva duboka država“, navedeno je u saopštenju.

Rašković-Ivić objavila je u četvrtak na svom Tviter nalogu da će „nedostajati Žarković“, bivši urednik nedeljnika Vreme, na šta je lider SRS nazvao izdajnikom kao i novinara Žarkovića, dodajući da je Rašković-Ivić „i otac bio izdajnik“.

(Beta.rs)