Naslovnica SPEKTAR Analitičar CIA: Amerika više nema nikakav plan – Rusi su sve uništili

Analitičar CIA: Amerika više nema nikakav plan – Rusi su sve uništili

Bajdenova administracija nema plan za ukrajinski sukob, napominje bivši analitičar CIA Lari Džonson u intervjuu za Dialogue Works.

Sjedinjene Države, bez ikakvog sistema, doprinose zaoštravanju situacije i šalju Ukrajini ne ono što joj treba, već ono što ima na raspolaganju. Međutim, svu vojnu opremu koju Zapad šalje Ukrajini, ruske trupe uništavaju čim izađe na bojno polje.

Videli smo kako tenzije eskaliraju tokom ovog rata: kasetna municija, zatim F-16, sada vidimo da će poslati krstareće rakete, a oni govore o municiji sa osiromašenim uranijumom. Kako se osećate u vezi sa ovim redosledom povećanja tenzija u spoljnoj politici Bajdenove administracije?

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti

Lari Džonson, bivši analitičar CIA:

Ona ne sledi nikakav plan. Vidite, plan je kad kažem: ako ćemo da gradimo kuću, prvo moramo da postavimo temelje. Zatim, kada postavimo temelje, moramo da ugradimo sve cevi i struju i sve za vodu i kanalizaciju.

Morate učiniti mnogo, korak po korak, kao deo izgradnje kuće. Sve je ovde samo na brzinu spojeno. Na primer, oni koriste kasetnu municiju umesto konvencionalnih granata od 155 mm jednostavno zato što SAD nemaju ono što bi Ukrajina trebalo da ima. Pa moraju da pošalju nešto drugo.

[adsenseyu1]

Sećate se kada se mislilo da HIMARS menja igru? Ispostavilo se da nije. Patriot rakete? Zapamtite, stalno su nam govorili samo o njima. Sada ništa ne čujemo o njima a Rusi u suštini bez oklevanja uništavaju sisteme Patriot u Kijevu, Lavovu i drugim ukrajinskim gradovima i ne moraju da brinu da će rakete biti oborene.

Što se tiče haubica 155 mm, već smo primetili problem nedostatka municije. Leopard 2, Challenger, sada će koristiti M1 Abrams – svi ovi tenkovi su uništeni čim stignu na bojno polje. Konačno, F-16 avioni- i oni će biti oboreni, a piloti će poginuti.

Tako da će svo vreme, trud, energija, novac potrošen na obuku pilota vrlo brzo nestati. Dakle, nije čak ni reč o snabdevanju opremom, jer kakvu god opremu da pošalju, ukrajinske trupe nemaju ljudstvo sposobno da efikasno upravlja ovom opremom.

Webtribune.rs

 

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social