Naslovnica IZA OGLEDALA 2000 godina stara „Knjiga o divovima“ opisuje kako su uništeni Nefili –...

2000 godina stara „Knjiga o divovima“ opisuje kako su uništeni Nefili – Istina misterioznija nego što je iko od nas zamišljao

Pre više od 50 godina, istraživači su naišli na jedno od najvažnijih arheoloških otkrića kada su otkrili hiljade drevnih spisa. Među njima su pronašli Knjigu o divovima koja govori o Nefilima i njihovom uništenju.

Jedno od najvažnijih arheoloških otkrića je u Kumranskim pećinama, pre više od pola veka. Među otkrivenim artefaktima bilo je na hiljade antičkih spisa koji su pružali izuzetno važan uvid u našu prošlost. Mnogi od njih pomogli su da se upotpuni izgubljeni fragment u istoriji Zemlje.

Ali, pored brojnih svitaka, arheolozi su bili iznenađeni kada su naleteli na redak i neobičan tekst: drevni svitak koji opisuje propast drevnih Nefila.

Knjiga o divovima, govori o bićima koja su naseljavala našu planetu u dalekoj prošlosti i o tome kako su uništena.

Ali šta su Nefili? Prema mišljenju cenjenih istoričara, to su mitska bića koja zapravo nisu postojala na našoj planeti. Međutim, istina o Nefilima možda je misterioznija nego što je iko od nas zamišljao.

Ako krenemo od početka, moramo shvatiti da ni danas, u 21. veku, reč „Nefili“ nije potpuno razumljiva. Tokom godina, naučnici su predlagali brojna tumačenja, među kojima su: „pali“. „otpadnici“, pa čak i „oni zbog kojih drugi padaju“.

Ali, bez obzira na njihovo ime i značenje imena, zagonetni Nefili već dugo se smatraju džinovskim bićima koja su naseljavala našu planetu u dalekoj prošlosti. Postoji nekoliko drevnih tekstova koji upućuju na to. Jedan od tih tekstova je Knjiga postanka, koja nesumnjivo opisuje ova misteriozna bića.

Većina podataka danas prikupljenih potiče iz apokrifne Enohove knjige. Ovo drevno delo se istorijski pripisuje Nojevom pradedi. Enoh igra veoma važnu ulogu u istoriji i, neobično, jedan je od najtajanstvenijih likova u Knjizi postanka. Prema Knjizi postanka, Enoh je živeo neverovatnih 265 godina. Odveden je pred Boga i: „hodao je s Bogom; i više ga nije bilo; jer ga je Bog uzeo“.

Tokom tog vremena, kaže se da su našu planetu naselili „Anđeli“ koji su godinama komunicirali sa smrtnim ljudima, na kraju se ukrštajući sa „ćerkama ljudi“ što je dovelo do stvaranja rase bića koja se opisuje kao neprirodno jaka, poznatija kao džinovski hibridi, ili Nefili.

Ali priče o Nefilima razlikuju se u Knjizi postanka i drevnim spisima koji se nalaze u Kumranskim pećinama. Knjiga o divovima – koja je inače nepotpuna – nudi drugačiju perspektivu o Nefilima.

Prema drevnom tekstu, Divovi – Nefili – postali su svesni da ih zbog njihovih nasilnih aktivnosti čeka neizbežno uništenje. Tražili su od Enoha da u njihovo ime govori Bogu.

Drevni tekstovi detaljno opisuju kako su Nefili živeli na Zemlji i stvorili haos i uništenje. U jednom trenutku istorije počeli su da sanjaju proročanske snove o Armagedonu. Prema navodima iz tekstova, prvi od Nefila, koji je imao te proročanske snove bio je Mahvej, sin anđela Barakela.

Prema njegovom snu, ogromna ploča bila je potopljena pod vodom, a nad njom su ostala samo tri imena. Veruje se da ovo simbolizuje Veliki potop i eventualnu raspodelu svih osim Nojevih sinova.

Uskoro su još dva diva, Ohija i Hahija, sinovi palog anđela Šemjaze, imali slične snove. Oni su sanjali da je drvo skoro potpuno iščupano iz korena, osim tri korena koja su ostala u zemlji.

Nakon toga, svi divovi su počeli da sanjaju ovakve apokaliptične snove.

Divovi su konačno shvatili proročanstvo iz svojih snova i zatražili su pomoć od Enoha. Nažalost, Enoh je već bio nestao sa lica Zemlje, pa su Nefilimi poslali jednog svog člana na kosmičko putovanje da ga nađe.

Nažalost, delovi svitka su oštećeni do te mere da ne mogu biti obnovljeni, ali poenta teksta je jasna. Jedan od Nefilima je otputovao van Zemlje u potrazi za Enohom i njegovom moći interpretacije vizija.

Prema tekstu, Mahvej je odleteo „pomoću svojih ruku kao orao“, što se može protumačiti kao da je Mahvej napustio Zemlju u svemirskom brodu.

Zatim se navodi da je završio u „velikoj pustinji“. Da li se to možda odnosi na međuzvezdani prostor? Sve zavisi kako se tumači ovaj svitak, ali teoretičari drevnih vanzemaljaca smatraju da on ima dublje značenje.

Enoh je poslao Mahveja nazad odakle je došao, obećavši mu da će govoriti sa Bogom u njihovo ime. Nažalost, ploče koje je Enoh poslao Nefilima nisu donele dobre vesti:

„Znajte da ne… stvari koje ste uradili i vaše žene… oni i njihovi sinovi i žene njihovih sinova svojom razuzdanošću na Zemlji, na vama je… zemlja plače i žali se na vas i dela vaše dece… šteta koju ste napravili“.

„… Kada Rafael stigne, iskusićete uništenje u vidu velike poplave koja će uništiti sva živa bića i sve što se nalazi u pustinjama i morima. Sve to… na vas zbog zla. Sada možete samo da se odreknete okova zla koji vas vežu… i da se molite“.

U tekstu ne piše da li su se oni molili, ali činjenica je da ih više nema, što dokazuje da ih je velika poplava zaista uništila.

Webtribune.rs

Izvor:http://www.gnosis.org/library/dss/dss_book_of_giants.htm

Izvor:https://www.ancient-code.com/2000-year-old-book-of-giants-describes-how-the-nephilim-were-destroyed/