Naslovnica ŽIVOT Ovo su znakovi da treba prekinuti vezu sa partnerom

Ovo su znakovi da treba prekinuti vezu sa partnerom

Crying beautiful woman photo

[adsenseyu2]

Teško je reći kada je pravo vreme za raskid, koja to kap preliva čašu i koji je to trenutak presudio u vašem odnosu sa partnerom i kada ste shvatili da nemate šta više da tražite u toj vezi. Nekada su to stalne rasprave, svađe, burne razmirice, nekada varanje, a nekada je u pitanju razilaženje u stavovima, željama, mogućnostima.

Scenariji su uvek različiti, ali pravo pitanje je: kada je pravo vreme za raskid? Nekada, tek kada raskinemo, shvatimo koliko je i ranije to trebalo da se desi. Stručnjaci kažu da postoje neki osnovni znaci kada treba da se zaista zapitate šta vi dobijate u toj vezi i da li vredi nastaviti dalje.

Svađate se previše oko svega

Neki parovi se svađaju manje, neki više, to je potpuno prirodno, ali kada shvatite da vam je to postao model ponašanja u vezi i da se svađate i oko sitnica i apsolutno nebitnih stvari, treba ozbiljno da se zapitate da li vama to prija i da li su to uslovi u kojima želite da “uživate”.

[adsenseyu4]

Sve duže i duže ostajete na poslu

Kada nemate razlog i ne želite da što pre dođete kući sa posla i vidite onoga koga volite.

Sve vam smeta kod partnera

Kada se dogodi da vas kod njega sve nervira i sve vam smeta, navike, ponašanje, način na koji se smeje, priča ili dnevne rituale koje obavlja, vreme je da prekinete vezu. Razmislite, to vam pre nije smetalo, niste primećivali ili ste, čak, voleli.

Imate izgovore za seks

Naravno da na početku veze osećate stalnu privlačnost sa partnerom, ne možete nijedan film odgledati do kraja, a da se to ne završi seksom. Normalno je da to vremenom prestane u toj meri i da nakon nekoliko meseci i godina, želja za seksom nije toliko česta i ista kao na početku, ali takođe, apsolutno ne bi trebalo da postoje izgovori i izbegavanje seksualnih odnosa sa partnerom. To je nešto drugo, razmislite, zašto ga ne želite ili zašto vas ne želi?

Jedva čekate da izađete sa društvom

U redu je da društvo bude uvek tu, da izlazite i da provodite vreme sa njima. Međutim, kada to postane prioritet, u smislu da biste pre izašli nego proveli noć sa njim, zapitajte se šta se dešava u toj vezi i koliko vredi.

[adsenseyu1]

Interesujete se sa druge ljude

Sasvim je normalno da primetite i druge ljude u okruženju, ali kada prepoznate da često kada izlazite flertujete, to znači da niste srećni sa svojim partnerom i da na taj način pokušavate da nadomestite ono što nam fali.

Ne želite da se žrtvujete za njega

Naravno da vas zamaraju neke obaveze vezane za partnera koje treba poštovati i ispuniti zarad njega i njegovih ciljeva, međutim, kada osetite da apsolutno nemate potrebe da budete tu za njega u nekim trenucima, vreme je da se sklonite iz njegovog života, odnosno, on iz vašeg.

Ne možete da zamislite sebe sa njim u budućnosti

Kada odete na razgovor za posao, uvek će vas pitati kako vidite sebe za pet do deset godina, gde ćete pričati o svojim željama i ciljevima. Tako je i u privatnom životu, kada zamislite sebe za desetak godina i na slici ne vidite njega, vreme je da ga odmah izbrišete.

(savrsena.com)

[adsenseyu2]