Zaharova Francuskoj: Mi se borimo protiv neprijatelja, a vi u Francuskoj se borite jedni protiv drugih, nastavite …

       

Peta republika pod Makronom je već dugi niz godina u groznici – sa periodičnim kratkim pauzama, napisala je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova na Telegramu

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova komentarisala je na Telegramu reči francuskog predsednika Emanuela Makrona, da „pobuna u Rusiji“ (koja je trajala oko jedan dan) „pokazuje nesuglasice koje postoje unutar zemlje, slabost njene vojske i pomoćnih snaga“.

Ona je ukazala na aktuelne vesti koje dolaze iz Francuske o neredima, sukobima sa policijom, pljačkama, gubitku kontrole nad situacijom od strane vlasti, brojnim hapšenjima.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Treća noć nasilja u Francuskoj. Samo ovde nije reč ni o trećoj noći ni o drugom danu. Peta republika pod Makronom je već dugi niz godina u groznici – sa periodičnim kratkim remisijama“, napisala je Zaharova.

Ona je navela primere protesta „žutih prsluka“ koji su francuskim gradovima naneli milionske štete, ili izlazak stotine hiljada ljudi na ulice Pariza, Marselja i drugih gradova zbog penzione reforme, pokazujući time, podvlači ona, razjedinjenost vlasti i društva.

„Makron se redovno obraća naciji, ali njegov rejting stalno opada“, istakla je ona.

„Poštovano francusko ministarstvo spoljnih poslova. Za nekoliko nedelja trebalo bi da se održi još jedan samit NATO-a u Viljnusu, izgleda da će ići i vaš šef, koji je obećao podršku Zelenskom. Čula sam i da će biti reči o situaciji u Rusiji.

Ako je tako, preporučujem vam da tema predstojećeg samita bude: nesuglasice u Francuskoj, slabost francuske vojske i pomoćnih organa. Možda će vam partneri i saveznici pomoći: snabdeće Francusku oružjem sa osiromašenim uranijumom kako bi zaštitili policiju od naroda, ili narod od policije – to je na vama“, objavila je ona i dodala: „Inače, mi se borimo protiv neprijatelja, a vi u Francuskoj se borite jedni protiv drugih“.

Podsetimo, najmanje 667 osoba je uhapšeno širom Francuske zbog učešća u nasilnim nemirima zbog ubistva alžirskog tinejdžera u predgrađu Pariza, a francuski predsednik Emanuel Makron održaće danas novi hitan sastanak vlade o tom pitanju.

 

(RT)

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte