Naslovnica ŽIVOT Uradite ovo i skinite salo sa lica

Uradite ovo i skinite salo sa lica

 hdfrv

[adsenseyu3]

Da li imate osećaj da su vam obrazi suviše buckasti i da vam se nakuplja salo na licu? Ako imate problem sa viškom sala na licu, moguće je da imate viška sala i na drugim delovima tela.

Pošto je teško skinuti salo samo iz određenog dela tela, obično se za to koriste programi koji skidaju ukupnu kilažu. Ipak, postoji nešto što možete isprobati kako biste poboljšali izgled lica i smanjili bucmatost.

Prvo, morate sagledati svoje lice realno. Ponekad znamo da preteramo kada procenjujemo sebe, pa nije loše da pitamo nekoga za iskreno mišljenje.

Takođe, neki ljudi imaju genetsku predispoziciju za okruglo lice. Pogledajte vaše članove porodice i procenite da li ste izgled koji imate možda nasledili od porodice. Kada je genetika u pitanju, ne možete da uradite mnogo, već prosto samo da radite na tome da prihvatite svoj izgled kakav god da je.

[adsenseyu1]

Da li je vaše lice bucmasto ili podbulo?

Da li je ono što vidite na svom licu zaista salo ili je u pitanju zadržavanje vode koje vas čini podbulim?

Do zadržavanja vode dolazi iz nekoliko različitih razloga (dehidratacije, ishrane, unosa alkohola) i obično do toga dolazi oko lica, članaka i stomaka. Evo na koje načine možete eliminisati višak tečnosti koji će vaše lice učiniti tanjim.

 1. Smanjite unos soli i šećera preko hrane

Preterano slana ishrana može da uzrokuje zadržavanje vode, zato pripazite koliko solite. Takođe bi trebalo da smanjite prerađeni šećer jer ima sličan efekat na vaše telo.

[adsenseyu4]

 1. Pijte puno tečnosti

Kada vaše telo oseća da ne dobija dovoljno vode, ono pokušava da se pripremi za vanredne situacije. Ukoliko ne unosite dovoljno vode, vaše telo počinje da je zadržava. Ovo može uzrokovati dosta zdravstvenih problema, a podbulost je samo jedan od simptoma. Ukoliko primetite da ne idete često u toalet i da vam je urin tamno žut, to je definitivno znak da treba da pijete više vode. Zapravo, boja vašeg urina vam može reći mnogo šta o vašem zdravlju.

 1. Izbegavajte alkohol

Alkohol je dehidrirajuća supstanca koja zaokrugljuje vaše lice. Povrh toga, pun je kalorija i treba da smanjite njegov unos ako pokušavate da smršate.

 1. Ispitajte svoje lekove

Neki od vaših redovnih lekova možda uzrokuje zadržavanje vode. Proverite neželjene efekte lekova koje uzimate i popričajte sa vašim lekarom. Možda postoji neka alternativa od koje ćete biti manje podbuli.

[adsenseyu1]

Uopštena dijeta za skidanje kila

Ukoliko ste gojazni, započnite sa dijetom koja će ukloniti višak sala. Dobra vest je da upravo ono prvo i ode.

 • Smanjite nezdrave masti (zasićene i trans masti) i prerađene šećere.
 • Jedite puno zelenog listastog povrća i vlakana.
 • Kontrolišite svoje porive i vodite uravnoteženu dijetu.
 • Unosite superhranu (razne bobice, zeleni čaj, probiotike) koja će potpomoći skidanju kilograma.
 • Konzumirajte što više začina za skidanje kilaže (đumbir, biber, kurkuma, cimet…).

Važno je da se držite svoje nove dijete i da nastavite s njom čak i kad postignete željene rezultate. Takođe, morate kombinovati dijetu sa vežbanjem. Kardiovaskularne vežbe kao što su trčanje, vožnja bicikla i plivanje su odlične za sagorevanje kalorija. Ukoliko želite da dobijete i mišiće, ukombinujte vežbe snage sa redovnim vežbama, pa ćete čak i ubrzati metabolizam.

[adsenseyu4]

Vežbe lica

Morate da radite vežbe čitavog tela, ali pored toga treba da radite i vežbe koje se odnose baš na lice. Na kraju krajeva, ljudsko lice ima preko 40 mišića koji su skloni opuštanju.

 • Govorite X i O naizmenično. Ova dva slova će pomoći vašem licu da kontrahuje mišiće.
 • Uvucite obraze da oblikujete lice kao riba. Ponovite to nekoliko puta.
 • Otvorite usta širom. Držite ih tako par sekundi a onda ih opustite. Ponovite to oko 30 puta.
 • Napunite usta vazduhom tako da vam se obrazi naduvaju. Zatvorenih usta pomerajte vazduh iz jednog obraza u drugi. Radite to par minuta.
 • Žvakanje žvake je takođe dobra vežba za mišiće lica. Naravno, gledajte da to bude neka bez šećera i da zaslađivač nije na bazi aspartama. Najbolje je da bude na bazi stevije.

I zapamtite, smejanje je najbolja vežba za lice.

Navike zbog kojih vaše lice može postati deblje ili mršavije

Da li dovoljno spavate? Nedostatak spavanja može da dovede do nadutosti lica. Takođe, kada ne spavate optimalnih 8 sati, više ćete jesti i to nezdravu hranu pošto nedostatak spavanja izaziva i hormonski disbalans.

Svi znamo da je pušenje loša navika. Između ostalih stvari, zbog pušenja koža brže stari.

Možete li da iskoristite frizuru da poboljšate izgled? Duža kosa može da doprinese punijim obrazima, dok kraća kosa pomaže da izgledate mlađe i mršavije.

Ako koristite šminku, vodite računa da mračniji karmin čini lice punijim, zato bolje birajte svetlije nijanse. Takođe, možete naučiti kako da naglasite određene osobine i stvorite utisak tanjeg lica.

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]