Naslovnica ŽIVOT Tačka „vrata raja“: Ruska metoda za oslobađanje od stresa i fizičkog bola

Tačka „vrata raja“: Ruska metoda za oslobađanje od stresa i fizičkog bola

[adsenseyu2]

500-uvo-masaza

[adsenseyu3]

Ako ne znate kako da se oslobodite stresa isprobajte ovu interesantnu rusku metodu za koju mnogi tvrde da je veoma efikasna i laka za izvođenje.

Izvor stresa nije kod svakog isti, i često jedna osoba ima nekoliko različitih okidača koji ih guraju u ovo nepodnošljivo stanje. Kada se naviknu na stres, većina ljudi oseća anksioznost i napetost, čak i fizički bol.

Najvažnija stvar, kada je oslobađanje stresa u pitanju, jeste otarasiti se negativnih emocija. Na našem telu postoji izvesna anti-stres tačka čijom stimulacijom možemo lako da se oslobodimo stresa.

Drevni Kinezi su ovu tačku zvali “šen-men” ili “vrata raja”. Stimulacijom te tačke smanjuje se nivo stresa i oslobađa protok energije, što blagotvorno utiče na naše zdravlje u celini.

[adsenseyu1]

Ako na ovu tačku delujemo akopresurom (preciznim masiranjem, u ovom slučaju pomoću običnog štapića za uši) pored toga što ćemo se osloboditi stresa, umanjićemo upalne procese i smanjiti bol u gotovo svakom delu tela.

Tačka se nalazi u centru gornje trećine ušne školjke, kao što se može videti na slici.

Ruski doktor Sandomirski nam savetuje sledeći postupak: izmasirajte tačku umerenim pritiskom i kružnim pokretima, pomoću štapića za čišćenje ušiju; dišite duboko i osluškujte svoje telo; nastavite da dišete duboko; pri svakom udahu pogledajte ulevo, a pri svakom izdahu udesno; osetićete kako se celo telo opušta i smiruje.

Ovo možete raditi svako veče pre spavanja i svaki put kad osetite da ste pod stresom. Ako nemate štapić za uši pri ruci, možete ovu tačku izmasirati prstima.

(Telegraf)

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]