Naslovnica ŽIVOT Šta se dešava kada 7 dana pijete kokosovu vodu

Šta se dešava kada 7 dana pijete kokosovu vodu

 Coconut juice and coconut isolated on white

[adsenseyu3]

Da li kokos voda ima magično dejstvo kao što svi tvrde? Verovatno ste čuli za kokosovo ulje i dosta koristi koje nudi. Ovde ćete naučiti o najvećim prednostima konzumiranjem kokosove vode, za koje verovatno nikada pre niste čuli.

[stextbox id=“alert“ shadow=“false“ bcolor=“FF4912″]Verovatno niste znali da kokos voda ima praktično kompatibilnu strukturu sa krvnom plazmom u krvotoku čoveka. Tako, kokosova voda je korišćena u ratnim sukobima, gde se vršila kao zamena za krv i gde je sačuvan veliki broj ljudskih života u dugim i iscrpljujućim bitkama.[/stextbox]

Danas kokosova voda se svuda koristi širom sveta. Možete pronaći kokos na mnogim tržištima, koji vam daju šansu da iskoristite brojne zdravstvene prednosti ovog neverovatnog voća.

Kokosova voda nema baš lep ukus, ali to ne treba da bude razlog da se izbegne jedna od najboljih detoksikacija vode na svetu.

[adsenseyu1]

Šta se dešava sa telom kada popijete kokosovu vodu?

Kada koristite kokosovu vodu ojačaćete vaš imuni sistem, tako da ćete eliminisati bakterije koje uzrokuju infekcije urinarnog trakta, gonoreju, bolesti desni i viruse koji uzrokuju prehladu, zarazne bolesti i tifusnu groznicu.

Ako ste hronično umorni, kokos voda će povećati vašu energiju. Trebalo bi da pijete 40 do 50 ml dnevno.

[stextbox id=“alert“ shadow=“false“ bcolor=“FF4912″]Ne samo da će povećati energiju, ona će takođe povećati proizvodnju hormona štitne žlezde. Voda je dobra za ljude koji pate od problema sa bubrezima, jer deluje kao prirodni diuretik. To će očistiti urinarni trakt i kanale bešike. Ukloniće toksine iz tela i razbiti kamen u bubregu.[/stextbox]

[adsenseyu4]

Kokosova voda je dobra za varenje, zbog visokog nivoa vlakana sadržanih u njemu. Ako ga pijete redovno eliminisaće želudačnu kiselinu. Možete ga piti u velikim količinama, jer voda ima nizak nivo masti. Vi ćete izgubiti težinu, zahvaljujući svojoj sposobnosti zasićenja i pritom umanjuje apetit.

Ako imate akne, masnu ili suvu kožu, sve što treba da uradite je da umočite vatu u kokosovu vodu i stavite je na kožu. To će očistiti i okrepiti kožu i najvažnije, neće zatvoriti pore. Ako pomešate vodu sa maslinovim uljem, možete pročistiti svoj organizam.

[stextbox id=“alert“ shadow=“false“ bcolor=“FF4912″]Ova mešavina će ukloniti crevne parazite.[/stextbox]

Prema rečima stručnjaka, možete rešiti neke zdravstvene probleme za vreme trudnoće, pomoću kokosove vode.

[adsenseyu1]

Pijte jednu šolju kokosove vode svakog jutra, uravnotežićete elektrolite, čiji disbalans može dovesti do hipertenzije, takođe poznatiji kao visok krvni pritisak.

Ako pijejete alkohol tokom noći, najverovatnije ćete imati glavobolju ujutru. Dakle, sledeći put, ako idete predaleko sa konzumiranjem alkohola setićete se ovog „spasioca“, kako biste se otarasili glavobolje. Takođe će nadoknaditi izgubljenu tečnost i prevazići ćete mučninu koja je često povezana sa mamurlukom.

Ako želite da imate hidriranu kožu i održavate je blistavom tokom celog dana, jedna šolja kokosove vode će biti dovoljna. Posle nekoliko iscrpljujućih fizičkih aktivnosti, možete popiti ovu vodu i vaša energija će biti obnovljena. To će vas osvežiti i ostaviti pozitivan uticaj na svaki centimetar vašeg tela.

Povećanje energije, jačanje imunog sistema, zaštita od bakterija i infekcija, gubitak težine … Šta još možete poželeti!

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]