Naslovnica IZA OGLEDALA Proročanstvo Stivena Hokinga: Da li je CERN poremetio ravnorežu Zemlje i uzrokovao...

Proročanstvo Stivena Hokinga: Da li je CERN poremetio ravnorežu Zemlje i uzrokovao katastrofalne zemljotrese?

September 11th Terrorist Attacks

[adsenseyu3]

Samo u protekla dva meseca je bilo 13 zemljotresa jačine preko 6 Rihtera. Neki od njih su bili prilično jaki, kao recimo onaj u Nepalu koji je bio jačine između 6,6 i 7,8 Rihtera.

Šteta je bila ogromna, da ne pominjemo broj stradalih od nekoliko hiljada. Najskoriji zemljotres jačine 7,1-7,5 Rihtera je pogodio Papua Novu Gvineju, ali srećom nije uzrokovao veću štetu.

Ono što se sasvim slučajno poklapa sa ovom tektonskom aktivnošću jeste da je CERN u Ženevi, Švajcarska, nedavno ponovo pokrenuo svoj Veliki sudarač čestica (LHC), baš pre nego što su počeli ovi zemljotresi.

stiven hoking

[stextbox id=“alert“ shadow=“false“ bcolor=“FF350D“]LHC je najjači i najveći sudarač čestica na planeti, a dok ga većina naučnika smatra ključnim za dalja otkrića o univerzumu, neki poput Stivena Hokinga upozoravaju na štetu koju on može naneti planeti, čovečanstvu i vremensko-prostornom kontinuumu.[/stextbox]

[adsenseyu1]

Samo par meseci nakon otkrića Higsovog bozona ili takozvane „Božije čestice“ u julu 2012. godine, CERN je završio svoj prvi kontinualni rad tokom kojeg je izvršeno oko 5 milijardi sudara energijom od 8 teravolti. Samo 400 od svih ovih sudara je proizvelo neke rezultate.

cern

CERN

Danas su skoro udvostručili energiju sudara na 13 teravolti. Plan je da se izvrši još jedan kontinualan rad od tri godine, a CERN je ovoga puta najavio da je cilj „hvatanje tamne materije“ i „otkriće drugih dimenzija“. Iako bi bilo lepo da saznamo pravu istinu o univerzumu i nama samima, sigurno ne bi trebalo to da radimo po cenu naše planete.

[adsenseyu1]

Prosto rečeno, LHC stvara najveće magnetno polje na čitavoj planeti, veće i od onog koje stvara sama planeta. Možda se povezivanje LHC-a sa seizmičkom aktivnošću posmatra samo kao spekulacija, ali se mora uzeti u obzir dejstvo magnetizma na slojeve Zemlje.

[stextbox id=“alert“ shadow=“false“ bcolor=“FF7214″]Svaki put kada se u CERN-u napravi sudar, energija koja se oslobodi uzrokuje ogromne magnetne vibracije na Zemlji, zbog čega postoji velika verovatnoća da ti sudari na neki način utiču na nedavne zemljotrese. Interesantno je da je nakon veće aktivnosti LHC-a 2010. godine nastao zemljotres jačine 8,8 Rihtera u Čileu, koji je bio jedan od 6 najrazornijih u istoriji.[/stextbox]

Nadajmo se samo da nas želja za znanjem neće rasturiti u paramparčad ili dovesti do toga da nas proguta neka crna rupa.

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]