Poljskoj suđeno da nestane u nuklearnom plamenu: U SAD uzbuna zbog tajne operacije Zelenskog

       

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski i njegov poljski kolega Andžej Duda tajno se dogovoraju o stvaranju jedinstvene države, rekao je bivši američki obaveštajac Skot Riter na Jutjub kanalu Stivena Gardnera.

„Zelenski i Duda su se više puta sastajali da bi, između ostalog, razgovarali o mogućnosti stvaranja političke unije između Poljske i Ukrajine, koja bi bukvalno izbrisala granice između republika“, rekao je on.

Riter je ovakav razvoj događaja nazvo veoma rizičnim, jer može dovesti do opasne eskalacije i direktnog sukoba između Varšave i Moskve.

Ipak, Zelenski bi se mogao odlučiti na ovaj korak zbog svoje očajne situacije, dodao je Riter.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti

„Ukrajina sada traži načine da se spase. Ne radi se više o pobedi, Ukrajina ne može da pobedi, i svi to veoma dobro razumeju“, objasnio je bivši obaveštajac.

Istovremeno, Poljska je već uključena u sukob na teritoriji bivše sovjetske republike. Njeni plaćenici se bore u redovima Oružanih snaga Ukrajine, a Dudina vlada aktivno podržava nove isporuke oružja kijevskom režimu, zaključio je on.

Poljska planira da uđe u Ukrajinu u cilju zauzimanja teritorija a to Rusija neće dozvoliti po cenu širenja rata.

Putin je nedavno objasnio da Poljska želi da uzme neke teritorije, ali da to Rusija neće dozvoliti po cenu novog rata. Putin je zapretio da će koristiti sva raspoloživa oružja.

Tim povodom oglasio se i Lukašenko sa tvrdnjom da Rusija neće dozvoliti Poljskoj da otcepi teritorije Ukrajine jer bi se tako NATO još više približio Rusiji.

Webtribune.rs


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social