Naslovnica IZA OGLEDALA Otkrivene dve piramide u Arilju

Otkrivene dve piramide u Arilju

[adsenseyu2]

nfghfgtjrta43

[adsenseyu3]

Brda Mali i Veliki Ostreš iznad sela Visoka, kad se gledaju iz daljine, ista su kao građevine iz Egipta i identično orijentisana prema zvezdi Sirijus, poručuje ekolog Zoran Raković

Brdo Mali Ostreš iznad sela Visoka, tridesetak kilometara od Arilja, u originalu liči na piramidu!

Jeste da je obraslo šumom, ali kad se gleda iz daljine – piramida, isto kao one u Egiptu! I susedno brdo, Veliki Ostreš, takođe je piramida! Dva brda bude maštu meštana, ali i istraživača amatera, koji malo-malo pa niknu u selu!

– Piramide u originalu! Naročito Mali Ostreš – kaže meštanin Vule Teofilović, čija je kuća u podnožju Velikog Ostreša, na jednoj od stranica piramide.

Dva brda, oba piramidalnog oblika, tačno iznad sela Visoka, otkrio je još pre nekoliko godina Požežanin Zoran Raković, ekolog iz lokalnog društva Rzav – Bože spasi Rzav.

vbdkjsh83972

Putovao sam tim krajem, napravio nekoliko fotografija, i tek kad sam došao kući, imao sam šta da vidim. Oba brda – original piramide. Posle sam krenuo da analiziram dalje, da čitam o piramidi u Visokom u Bosni, i ono što sam utvrdio bacilo me u još veću dilemu – priča Zoran.

[adsenseyu4]

Prvo, kaže, zaprepastila ga je podudarnost u toponimima.

– U Bosni to je Visoko, ovde selo Visoka. Onda sam preklopio fotografije i utvrdio da je ugao na vrhu piramida, one u Visokom i ove u Visokoj, skoro pa identičan. Onda sam utvrdio da su obe na istoj geografskoj širini, negde na 43. paraleli. Pa sam još utvrdio da su i Mali i Veliki Ostreš orijentisani prema zvezdi Sirijus, kao i piramide u Gizi. Poklapa se i ugao koji Sfinga u Gizi zaklapa s piramidama sa uglom koji crkva u Arilju pravi sa ova dva brda – nastavlja Zoran.

cvdjfgeu63gf

Piramida u Bosni

I njegov prijatelj Vladimir Mijailović, počeo je da se bavi misterijom iz Arilja.

Aleksandar Vukadinović iz Udruženja arheoamatera Srbije nosio je rašlje, koje su se nadomak brda okrenule prema Velikom Ostrešu. Kad smo se popeli na vrh, skala na elektronskom uređaju počela je da se vrti ukrug, bilo je nestvarno – priča Vladimir.

[adsenseyu1]

Zoran Raković kaže da nije siguran kako su dva piramidalna brda nastala.

Tu već ulazimo u sferu duhovnosti, u energetski način razmišljanja. Treba istraživati, kopati, možda je Veliki i Mali Ostreš napravila priroda ovakvima kako izgledaju, a možda i nije – kaže on.

dvsndu4389fh

Šambala, Tibet

Kao ulaz u sveti grad Šambala na Tibetu

Nikad nisam tvrdio niti mogu da tvrdim da su brda Veliki i Mali Ostreš veštačke građevine, ali ne mogu da tvrdim ni da nisu.

Ono što sam uočio jeste da ta dva brda imaju mnogo sličnosti sa svetom planinom koja se zove Kajlaš i koja se nalazi na Tibetu.

Na toj planini je ulaz u sveti grad Šambalu – objašnjava ekolog Zoran Raković.

(Kurir)

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]