Naslovnica IZA OGLEDALA Osujećen nuklearni napad na Rusiju: Putin naredio pripreme za rat, atomska skloništa...

Osujećen nuklearni napad na Rusiju: Putin naredio pripreme za rat, atomska skloništa se popunjavaju

gfeazdf

[adsenseyu2]

Ministarstvo odbrane je navelo da je predsednik Putin upozorio SAD i Evropsku uniju da britanski premijer Dejvid Kameron mora da bude „uklonjen“ inače će doći do rata sa katastrofalnim posledicama.

Prema ovom izveštaju, predsednik Putin i još neki zvaničnici sa vrha, stavljeni su pod specijalnu zaštitu ministarstva odbrane u protekle dve nedelje nakon što su obaveštajne službe otkrile plan o nuklearnom napadu protiv Ruske federacije od strane premijera Kamerona koji je trebalo da se dogodi ove nedelje.

Nije sigurno da li su SAD saučesnici premijera Kamerona u ovom planiranom nuklearnom napadu, a detalji izveštaja su sastavljeni na osnovu informacija koje je pružio direktor FSB, Aleksandar Bortnikov, nakon svoje privatne posete Beloj kući pre par nedelja.

Neki analitičari tvrde da Putinovo odsustvo od 11 dana ima veze sa nuklearnom pretnjom prema Rusiji.

U Kremlju više niko nije siguran u to da li predsednik Obama može da kontroliše svoju naciju nakon što je američka zamenica sekretara države, zadužena za evropske i evroazijske poslove, Viktorija Nuland, pobesnela zbog tvrdnje ministra spoljnih poslova Rusije, Sergeja Lavrova da bivši potpredsednik Dik Čejni vodi SAD.

[adsenseyu4]

Nezavisno od toga ko vodi SAD, između Ruske federacije i SAD trenutno traje rat, pošto je Obamin režim izjavio da će sankcije protiv Rusije trajati zauvek pošto federacija nikad neće dozvoliti da nacistička vlada u Ukrajini preuzme Krim.

Kao odgovor na ovu neobičnu pretnju, Putin je organizovao sastanak u tajnom, podzemnom kompleksu Jamantau u planini Ural, razgovarajući o svim mogućim ofanzivnim, odbrambenim, tajnim i psihološkim merama potrebnim za sprečavanje rata… ipak, u slučaju da prevencija ne uspe, federacija Rusije će Zapad napasti svim dostupnim oružjem, pa i nuklearnim.

Interesantno je pominjanje psiholoških mera u skladu sa nedavno emitovanim televizijskim dokumentarcem u kojem predsednik Putin po prvi put javno priznaje da je pretio Zapadu nuklearnim ratom po pitanju Krima.

vcsddwidhsn

Smatra se da je ova izjava usmerena na upozoravanje građana SAD i EU na „opasnosti“ sa kojima se suočavaju.

Evo šta je sve predsednik Putin naredio u okviru plana pripreme za rat:

  1. Momentalno otvaranje 5.000 novih atomskih skloništa u Moskvi čiju je izgradnju predsednik Putin naredio 2010. godine i koja su završena 2012. godine.
  2. Momentalna evakuacija ključne opreme i osoblja u ova skloništa.
  3. Momentalno postavljanje nuklearnih balističkih raketnih sistema u najzapadnijem regionu Rusije, Kalinjingradu.
  4. Momentalno postavljanje strateških nuklearnih bombardera na Krimu.
  5. Momentalno aktiviranje pune borbene spremnosti svih vazdušnih snaga na severozapadu.
  6. Momentalno aktiviranje pune borbene spremnosti desetina hiljada vojnika koji pripadaju Severnoj floti i Zapadnom vojnom okrugu.
  7. Momentalna aktivacija sibirskih protivvazdušnih snaga.

[adsenseyu4]

Pored ovog pripremanja vojske širom nacije, svoju vojsku priprema i Belorusija, koja se pridružila svojim ruskim kolegama u ovoj strateškoj ofanzivi. Isto tako, Ukrajina pravi planove za napad na Krim i region Kuban uz podršku NATO-a.

Iako je generalni administrator Evroazijske osmatračnice za demokratiju i izbore (EODE), Aleksandar Mozesov, rekao da „niko u NATO-u nije spreman da plati cenu nuklearnog konflikta sa Rusijom zbog Krima, za razliku od Kijevske hunte i ukrajinskih ultradesničara“, stručnjaci navode da nastavak agresivnog delovanja SAD i EU u kombinaciji sa daljom demonizacijom Putina i Rusije u zapadnim medijima ipak vodi ka ratu.

Dolazi se do zaključka da Zapad nije zagarantovao federaciji da će premijer Kameron biti uklonjen iz kancelarije niti da će rat biti sprečen.

Webtribune.rs

[adsenseyu2]