Opoziciona stranka u Skupštini Srbije tvrdi da se u Srebrenici dogodio genocid

       

Poslanica opozicione stranke „Moramo“ Jelena Jerinić rekla je danas u Skupštini da se u Srebrenici dogodio genocid.

„Danas je 11. juli, dan kada je pre 28 godina počelo rasljavanje preko 20.000 žena, dece i starih, i streljanje oko 8.000 muškaraca i dečaka na više lokacija na području Srebrenice. Počinjen je genocid“.

„Šta se postiže negiranjem da se u Srebrenici desio genocid? Pravna definicija je dosta rigidna a posle Drugog svetskog rata sudski je utvrđena u samo dva slučaja, od kojih je jedan Srebrenica“, rekla je Jerinićka.

Ko je „Moramo“

Srbija dobila novu stranku: Članice koalicije „Moramo“ se ujedinile u „Zajedno“

Članice koalicije „Moramo“ – Otvorena građanska platforma Akcija, Ekološki ustanak, Skupština slobodne Srbije i stranka Zajedno za Srbiju ujedinile su se u političku organizaciju „Zajedno“.

Kako se navodi, procesu ujedinjavanja priključiće se i drugi članovi koalicije, ali i nove organizacije i prijatelji, a Otvorena građanska platforma Akcija, koja broji oko 30 organizacija širom Srbije, postaje stožer, odnosno kičma buduće jedinstvene organizacije.

Novoformirana stranka neće imati jednog predsednika, već će funkcionisati po principu tri koopredsednika koji će biti lider „Akcije“ i stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, osnivač Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta i članica Skupštine slobodne Srbije Biljana Stojković.

 

(B92)


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social