Naslovnica ŽIVOT Ono što se ne zna: Kako vitaminom C postići bolje efekte od...

Ono što se ne zna: Kako vitaminom C postići bolje efekte od bilo koje vakcine

[adsenseyu2]

fhb5hrf

[adsenseyu3]

Svi pacijenti i lekari se nadaju da će se nekad pojaviti lek, nekakav „srebrni metak“, koji će moći da izleči sve poznate bolesti, od raka do gripe. Šta ako se taj lek pojavio, ali ne u obliku vakcina, već u obliku vitamina?

Takav zaključak se može izvesti nakon nedavnog pregleda pogodnosti vitamina C koji je naveo dr Frederik Klener u svom radu.

Konvencionalna medicina odbija da prizna dokazanu medicinsku istinu

Dr Klener je otkrio da vitamin C ima sposobnost da izleči sve od poliomijelitisa do multiple skleroze, pa čak i ujeda otrovne zmije. Njegovi radovi u kojima navodi izvore ovih podataka prkose konvencionalnoj medicini, koja smatra da su najbolji lekovi današnjice vakcine.

Dr Klener je nakon dugogodišnjeg proučavanja otkrio da se vitamin C ponaša kao antiinfektivni agens, ali i kao antikoagulant, antioksidant i antihistaminik.

[adsenseyu1]

Poliomijelitis može da se izleči uz pomoć vitamina C

Iako su mnogi pre njega teoretisali da vitamin C može da utiče na smanjenje efekata poliomijelitisa, tek dr Klener je dokazao to tako što je davao pacijentima po nekoliko desetina grama vitamina C svakoga dana.

On je svoje otkriće predstavio još na godišnjem simpozijumu 1949. godine, ali deca i odrasli su još uvek oboljevali od ovog strašnog virusa.

Klener je predložio intravensko unošenje vitamina C, iako je napomenuo da bi i intramuskularno bilo zadovoljavajuće. On smatra da je potrebno uneti dnevno oko 350 miligrama vitamina C na kilogram telesne težine, tj. oko 25-30 grama po prosečnom čoveku.

Dr Klener tvrdi da je ovim putem izlečio sve pacijente koji su bolovali od poliomijelitisa. Svaki od njih je ozdravio samo tri dana nakon tretmana. Medicinska zajednica je u potpunosti zanemarila ovo dostignuće.

[adsenseyu4]

Vitamin C deluje na herpes

Između lečenja ostalih bolesti, dr Klener je pokazao da je vitamin C odličan i u borbi protiv herpesa. Obolelim osobama je davao po 2-3 grama vitamina C injekcijom na svakih 12 sati uz oko gram u voćnim sokovima koje su dobijali na svaka dva sata.

Sedam od osam pacijenata je navelo da je bol nestao samo dva sata nakon prve injekcije. Sveukupno, svaki pacijent je primio oko 5-7 injekcija vitamina C. Crvenilo se počelo povlačiti, a u roku od 72 sata je potpuno nestalo.

Ono što je uradio dr Klener, podržali su i drugi istraživači. Prema drugoj studiji iz 1950. godine, herpes se u potpunosti povukao u 327 od 327 pacijenata samo 72 sata nakon što su dobili injekcije vitamina C.

Pomaže li vitamin C kod drugih virusa?

Rad dr Klenera nije stao na herpesu i poliomijelitisu. Spisak bolesti koje je izlečio uključuje pneumoniju, hepatitis, boginje, zauške, difteriju i grip, ali i još mnoge druge.

[adsenseyu1]

Ono što je ključno za efektivnost vitamina C jeste da ga bude dovoljno u određenom dužem periodu vremena. Iako on ne uspeva da izleči hronična jedinjenja za kratko vreme, protiv akutnih se odlično pokazao.

Dr Klener je pacijentima obolelim od pneumonije davao bar 1 gram vitamina C intravenski na svakih 6-12 sati u blažim slučajevima, pri čemu je deci davao 500 miligrama. Mnogi pacijenti su ozdravili nakon samo 3-7 injekcija.

Vitamin C se takođe pokazao odlično kod pacijenata obolelih od hepatitisa. Pacijentima je bilo bolje nakon samo 2-4 dana i oralno uzetih 500-700 miligrama vitamina C po telesnom kilogramu.

[adsenseyu4]

Ovo su samo neki od primera na koji se način dr Klener izborio sa virusima.

Kako se zaštiti od bolesti razvijanjem dugotrajnog imuniteta

Dr Klener tvrdi da osobe ne smeju da se oslanjaju na male količine vitamina C.

Njegova preporuka je preventivna dnevna doza od 10-15 grama vitamina C na dan. Ako su u pitanju deca, preporučuje se količina od 1 grama vitamina C po godini života.

To znači da dete od četiri godine treba da unosi 4 grama vitamina dnevno, a dete od devet godina  9 grama.

Važno je napomenuti da čak ni pri visokim nivoima vitamina C nisu zabeležene nikakve negativne nuspojave.

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]