Naslovnica ŽIVOT Odlučila je da jede samo banane 12 dana, a onda se desilo...

Odlučila je da jede samo banane 12 dana, a onda se desilo nešto neverovatno – VIDEO

[adsenseyu3]

Njen muž Pol joj se pridružio u eksperimentu. Pošto su oboje vegani već duže vreme, oni imaju svoj voćnjak

gfdhjgf643hfd

[adsenseyu2]

Isključiva ishrana nije preporučljiva, ali uz dobru pripremu se mogu javiti i dobri rezultati. Džulija Tarbs je nutricionista i motivacioni trener, a odlučila je da jede samo banane 12 dana kako bi pročistila svoj organizam.

Banane su jako dobro voće koje, iako ima puno kalorija, sadrži fruktozu, saharozu i glukozu, ali i vlakna, a upravo takva kombinacija doprinosi osećaju sitosti.

Džulija je rekla da se osećala kao da nema stomak, pošto su joj creva bila prilično mirna. Takođe je primetila da se oseća veoma opušteno, da nema stresa i da ima mnogo više koncentracije.

[adsenseyu4]

„Po prvi put u životu mi je jedan dan bio dovoljan da uradim sve što sam namerila. Nisam bila napeta i mogla sam da se fokusiram na bilo koji zadatak“, rekla je ona.

Njen muž Pol joj se pridružio u eksperimentu. Pošto su oboje vegani već duže vreme, oni imaju svoj voćnjak.

[adsenseyu6]

Pre nego što se usmerila na novu ishranu, Džulija je imala problema sa povišenim šećerom u krvi, sa digestivnim traktom, kandidom, depresijom, hormonalnom neravnotežom i nije mogla da ostane trudna godinama. Nakon što je napravila radikalnu promenu i postala vegan, njeno zdravlje se poboljšalo i rodila je dete. Njen život se u potpunosti preokrenuo.

Ipak, morate biti jako pažljivi kada pokušavate da napravite ovako drastičnu promenu u ishrani. Ne podnose svi ljudi jednako takve promene i to se ne može učiniti sa bilo kojim voćem.

Kod onih koji imaju problema sa tiroidnom žlezdom tako nešto može biti kontraproduktivno, a može doći i do nedostatka vitamina B12, gvožđa, cinka i kalcijuma, što dovodi do anemije.

Ovakva ishrana se ne preporučuje starijim osobama, trudnicama i deci. U svakom slučaju, pre nego što pokušate da uvedete ovako radikalnu ishranu u svoju svakodnevnu praksu, konsultujte se sa vašim lekarom i nutricionistom.

Webtribune.rs

[adsenseyu1]