Nećete verovati šta je ova porodica našla na tavanu svog dede

pirate_treasure

Porodica iz Tampe, Florida, prošlog meseca je pronašla nešto neverovatno preturajući po tavanu u kući njihovog dede.

Majk Lopez i njegova sestra su odlučili da je vreme za prolećno čišćenje, ali im nije palo na pamet da bi mogli da naiđu na misterioznu kutiju koja krije vekovima staru tajnu o piratima.

Kada su otvorili kutiju, oni su pronašli španske novčiće, mapu reke Hilsborou u lošem stanju i mumificiranu ruku sa misterioznim prstenom.

Oni su kao deca slušali priče o svom dedi od njihovog oca Ernesta Lopeza, koji im je ispričao o povezanosti njihovog dede sa zloglasnim piratom Hozeom Gasparom i njegovim čuvenim blagom. Oni stoga veruju da se iza onoga što su otkrili krije nešto više.

Majk je odneo sadržaj kutije u nekoliko antikvarnica u Tampi i dobio je potvrdu da su predmeti „jezivi i autentični“. Kustos Muzeja istorije u Tampi je ispitao kutiju i utvrdio da su novčići iz kutije u stvari španski dubloni, iako su neobično tanki. On takođe veruje da je mapa zapravo kopija nekog mnogo starijeg dokumenta.

„Ili je moj deda bio deo neke veće piratske prevare o kojoj nije nikome pričao, ili je zaista našao blago u reci Hilsborou. Teško da ćemo ikada saznati.“, rekla je Marija za lokalnu televizijsku stanicu.

Ipak, najveću misteriju predstavlja mumificirana ruka sa prstenom. Iako Majkova porodica veruje da je pripadala Hozeu Gasparu, malo je verovatno da će se to ikada razotkriti.

Dakle, proveravajte tavane svojih deda, nikad ne znate kad biste mogli naići na piratsko blago!

Webtribune.rs