Naslovnica SPEKTAR Nebenzja: „Kijevski režim sprovodi samoubistvo već mesec dana“

Nebenzja: „Kijevski režim sprovodi samoubistvo već mesec dana“

       

Stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja izjavio je da kijevski režim sprovodi samoubistvenu kontraofanzivu već mesec dana.

On je rekao da se to radi sa ciljem da se dokaže svojim zapadnim mentorima da Ukrajina može da pobedi Rusiju.

„Podstaknuti zapadnim sponzorima kojima je Ukrajina dužna da opravda efikasnost svojih napora prilikom korišćenja naoružanja i municije, ukrajinske snage već mesec dana sprovode samoubistvenu kontraofanzivu na ruske položaje“, rekao je Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti UN.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Prema njegovim rečima, Ukrajinu je to koštalo hiljade mobilizovanih vojnika i nekoliko stotina jedinica oklopne tehnike.

„Ukrajinska zajednica to zove zaporoškom mlevilicom, po uzoru na bahmutsku mlevilicu gde je Kijev nekoliko meseca slao svoje vojnike u sigurnu smrt samo da bi dokazao zapadnim isporučiocima oružja da može da pobedi Rusiju“, dodao je ruski političar.

Nebenzja je takođe rekao i da Zapad neće dozvoliti Kijevu da vodi bilo kakve pregovore o miru sve dok „Ukrajinaca više ne bude“.

[adsenseyu1]

Kazao je i da Vladimir Zelenski i njegova klika sada imaju novi zadatak – kako da potpuni fijasko i pogrom, u šta se pretvorila takozvana kontraofanziva, pretvori u pobedu.

„Taj zadatak će zajedno sa Kijevom rešavati i Vašington i London i Brisel. Sada je više nego jasno da ih Ukrajina interesuje isključivo kao instrument za slabljenje i obuzdavanje Rusije“, zaključio je Nebenzja.

(Sputnik)

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

       

[adsenseyu4]