Napravite efikasan antibiotik protiv upale bešike od 4 sastojka – RECEPT

smesa

Za infekcije urinarnog trakta, odnosno upalu bešike u 90 odsto slučajeva krivcem se smatra uropatogena E. coli bakterija.

Kako biste je se rešili na prirodan način, donosimo vam jedan od najpopularnijih prirodnih antibiotika koji bi već nakon prve kure trebalo da ukloni ovaj problem. Iako mnoge bakterije znaju ponekad da se vrate poput bumeranga, neki prirodni lekovi mogli bi to da spreče.

Kada se 4 prirodna sastojka, svaki sa svojim blagotvornim delovanjem udruže, dobijamo moćni lek, koji provereno pomaže i onima koji su se godinama uporno borili protiv E. coli bakterije. Pomešani u pravoj razmeri, koren peršuna, limun, med i maslinovo ulje svojim moćnim antibiotskim i antivirusnim delovanjem ukloniće dosadnu bakteriju.

Potrebni sastojci: 250 g korena peršuna, 250 g limuna s korom, 250 g meda (može kadulja), 2 dcl maslinovog ulja

Priprema: Koren peršuna i limun s korom treba sitno da naseckate, a zatim sve sastojke, uključujući med i maslinovo ulje, da izmiksate u blenderu. Dobićete kašastu masu koju treba da čuvate u frižideru. Svaki dan ujutro treba uzimati jednu supenu kašiku. Nakon što potrošite celu smesu, bakterije više ne bi trebalo da bude.

Napomena: Med bi bilo dobro da nabavite kod proverenog pčelara, limun bi svakako trebalo da bude domaći neprskani. Ukoliko limun ipak kupite u prodavnici, stavite ga da odstoji u hladnoj vodi u koju ste dodali malo sode bikarbone. Nakon toga ga dobro isperite. Koren peršuna je takođe potrebno da dobro operete.

Šta još možete da učinite za svoju bešiku i urinarni trakt

1. Pijte dosta vode

Iako ovo ne zvuči kao neki poseban lek, upravo je dovoljan unos tečnosti nešto najvažnije što možete da učinite za svoju bešiku. Uzimajte preporučenih osam čaša vode, pa čak i više, i to će da ubrza proces „čišćenja“ od bakterija.

2. Idite redovno u toalet

Nemojte da zadržavate mokraću ili da odlažete odlazak u toalet. Naime, zadržavanjem pomažete bakterijama da se još više razmnože. Redovnim odlaskom u toalet smanjujete njihov broj i šansu da se infekcija razbukta.

3. Pijte čaj od peršuna

Peršun deluje kao diuretik, a osim što je ovaj napitak osvežavajući, ubrzaće proces ozdravljenja. Kako biste ublažili ili sprečili urinarnu infekciju potrebno je da pijete čaj od peršuna. Za čaj su potrebne dve male kašike suvog peršuna i 250 ml vode. U prokuvanu vodu stavite peršun i pustite da odstoji 6 do 10 minuta.

4. Grickajte krastavac

Zahvaljujući velikoj količini vode koju sadrži, ovo je povrće idealno za „čišćenje“ bešike. Osigura će vam dovoljno tečnosti i pomoći da se lakše rešite bakterija.

5. Zagrejte donji deo tela

Kod urinarne infekcije stomak nije samo bolan prilikom mokrenja. Infekcija može da uzrokuje konstantan neprijatni bol u donjem delu. Kako biste ga olakšali, može da pomogne toplota koja će da opusti mišiće i da otkloni grčeve koji uzrokuju bol. Za ovo može da vam poslužiti topli termofor.

6. Pijte sok od brusnice

Brusnica se često koristi u lečenju bolesti urinarnog trakta. Sastojak iz brusnice zaslužan je za sprečavanje prijanjanja bakterije E. coli na ćelije bešike i njenog daljeg razmnožavanja. Za prevenciju su dovoljne dve čaše nezaslađenog soka brusnice dnevno.

Savet plus: Izbegavajte čokoladu, kofein i citruse jer oni mogu da uzrokuju iritaciju ćelija bešike i da „pomognu“ bakterijama da lakše uđu. Citrus može da poveća kiselost urina, pa će mokrenje da bude bolnije.

(Zadovoljna.hr)