Naslovnica ŽIVOT Mešavina ulja za potpunu obnovu i prestanak opadanja kose

Mešavina ulja za potpunu obnovu i prestanak opadanja kose

hdgfjdswijd

[adsenseyu2]

Gubitak kose može da se desi iz mnogih različitih razloga, uključujući nedostatak hranljivih materija, probleme sa štitastom žlezdom, upotrebu lekova, lošu cirkulaciju ili genetiku. Takođe može biti znak hormonalnih promena u telu ili jednostavno deo prirodnog procesa starenja.

Hranite se uravnoteženo, jedite zdravu hranu koja obezbeđuje sve hranjive sastojke koje su organizmu potrebne i unapredite svoj nivo kondicije jer vam može pomoći da se smanji stopa opadanja kose.

Kombinacija ekstra devičanskog maslinovog ulja sa ribljim uljem, može da umanji gubitak kose jer su ulja prepuna vitamina i minerala i prirodni su anti-inflamatori. Ove osobine ne samo da pomažu da se smanji gubitak kose već stimulišu i novi rast.

Riblje ulje

Iako stimuliše rast kose, riblje ulje je zdrav dodatak vašoj ishrani koje nudi mnoge druge pogodnosti. Ono sadrži određena jedinjenja koja smanjuju bol i oticanje u zglobovima usled artritisa. Dve porcije ribe nedeljno daju velikodušnu količinu omega-3 masnih kiselina.

[adsenseyu4]

 

Masne ribe, kao što su skuša, sardina, haringa i losos bogate su omega-3 masnim kiselinama i drugim hranljivim materijama koje sprečavaju opadanje kose i hrane folikul dlake te tako potpomažu rast kose.

Riblje ulje takođe sadrži omega-3 masne kiseline i idealno je za vegane i one koji ne jedu ribu.

Oni koji uzimaju lekove za zgrušavanje krvi treba prvo da konsultuju svog lekara pre nego što odluče da koriste riblje ulje jer prekomerne količine mogu izazvati unutrašnje krvarenje. Velike riba poput sabljarke i tune, ili one sa visokim nivoom omega-3 kao što je skuša, sadrže velike količine žive.

Ako vam se ovo čini komplikovano, možete u svim apotekama kupiti riblje ulje u kapsulama pod nazivom „Omega 3“. Napomena je da se ne radi o takozvanim perlicama i slično već o kapsulama.

Riblje ulje usporava gubitak kose

Prema medicinskom centru Univerziteta Merilend, riblje ulje može potencijalno smanjiti stopu gubitka kose ili  ga čak sprečiti u potpunosti. Gubitak kose ponekad može biti izazvano inflamacijom folikula. Anti-inflamatori poput ribljeg ulja mogu da pomognu u smanjenju upale i pomognu da razvoj folikula bude zdraviji.

cgdhg387hdb

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je hranljivo, prirodno ulje koje hrani telo na razne načine, uključujući sprečavanje gubitka kose i podsticanje njenog rasta. Bogato je vitaminom E koje pomaže da se poveća cirkulacija krvi u koži glave i folikula.

Prema Univerzitetu Kalifornija u Dejvisu, maslinovo ulje sadrži vitamin D koji pomaže da se spreči gubitak kose prouzrokovan hormonalnlnim disbalansom. Maslinovo ulje je takođe prirodni anti-inflamator koji podržava razvoj zdravih folikula.

Pored toga što štiti kosu, maslinovo ulje daje zdrav izvor masti kao preventiva protiv određenih vrsta bolesti srca. Možete dodati par kapi maslinovog ulja salatama i jelima od testenine. Izbegavajte kuvanje sa maslinovim uljem jer ima relativno nisku tačku zagrevanja.

Primena tretmana uljem jednom nedeljno je odličan način da se stimuliše koža glave i popravi suva, oštećena kosa. Važno je da se pronađe riblje ulje bez mirisa, jer miris ostaje i ako se kosa opere šamponom.

Webtribune.rs

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]