Medvedev: Danas su im na čelu države „patentirani degenerici“

       

Bivši predsednik RF prokomentarisao želju Varšave da se na teritoriji Poljske razmesti američko nuklearno oružje

Želja poljskog rukovodstva da se Varšava uključi u program nuklearne razmene NATO, koji pretpostavlja raspoređivanje američkih nuklearnih bombi na teritoriji drugih država, preti da to oružje i zaista bude iskorišćeno, uzimajući u obzir da se danas na čelu Poljske nalaze „patentirani degenerici“, rekao je danas za TASS bivši predsednik Rusije i sadašnji zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

On je na ovaj način prokomentarisao jučerašnje medijske natpise koji su preneli da je premijer Poljske, Mateuš Moravjecki, zatražio da se Varšava priključi toj inicijativi Alijanse. To bi bio odgovor na to što Moskva razmešta svoje taktičko nuklearno oružje u susednoj Belorusiji, jer Poljska, kako je kazao, ne želi da sedi skrštenih ruku.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

„Konačno, na radost svih bezumnika (uzimajući u obzir čak i to da konačnu odluku donosi senilni starac s one strane okeana), takvo oružje (nuklearno) biće primenjeno. Ali u svemu tome ima i nešto pozitivno. Nestaće sve dude, moraveckiji, kačinjskiji i ostale nečiste sile, ali, avaj, nestaće i drugi…“, napisao je Medvedev na Telegramu.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko početkom juna saopštili su da se očekuje da će 7. i 8. jula biti završena izgradnja objekata za raspoređivanje ruskog nuklearnog oružja na teritoriji Belorusije, nakon čega će ono ubrzo biti u potpunosti razmešteno u okviru novoizgrađenih postrojenja. Lukašenko je tih dana ujedno izjavio i da će Minsk dobiti nuklearno naoružanje ne na nagovor Putina, već na njegovo lično insistiranje, jer on sam, Lukašenko, na taj način pokušava da osigura bezbednost svoje zemlje, kao i to da, kako je rekao, više ni jedno „kopile ne kroči“ na teritoriju Belorusije.

 

(RT)

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte