Dr Henri Biler je američki vizionar, lekar i autor knjige „Hrana je najbolji lek“ u kojoj navodi metode lečenja bolesti ishranom. On veruje da telo ima sposobnost da se izleči samo.
Njegov čuveni bujon je bogat kalijumom, te alkalizuje telo i stimuliše jetru i nadbubrežne žlezde. On takođe pomaže pankreasu da kontroliše šećer u krvi.
[adsenseyu1]
Dodavajući topljeno maslo bujonu takođe ćete dobiti brojna dodatna lekovita svojstva. Smanjenje upala, podmazivanje vezivnih tkiva, jačanje imuniteta su neka od njih, a veruje se i da pospešuje memoriju i pomaže razvijanju inteligencije.
Ova supa je najbolji način detoksifikacije tela. Bilerov bujon je dobar način da započnete dan ili je možete jednostavno dodati uz ručak.
Sastojci:
4 tikvice srednje veličine, iseckane
3 šolje boranije (odsecite krajeve)
2 stabljike celera (iseckane)
2 veze peršuna (uklonite stabljike)
250ml filtrirane vode
morska so po ukusu
topljeno maslo (opcionalno)
[adsenseyu4]
Priprema:
Ubacite vodu, tikvice, boraniju i celer u lonac.
Pustite da voda proključa, smanjite vatru i ostavite da se krčka 30 minuta, dok povrće ne postane meko i sočno. Pazite samo da ne prekuvate, nemojte kuvati dugo nakon te faze.
Ubacite mešavinu u blender i dodajte šaku peršuna i vode.
[adsenseyu1]
Izgnječite povrće i dobro izmiksujte.
Kako biste pripremili količinu koju želite, možda ćete morati da blendirate nekoliko puta.
Dodajte malo masla u svaku porciju kako biste zgusnuli teksturu i povećali lekovita svojstva.
Ukoliko je to moguće, uvek koristite organsko povrće. Možete dodati više tikvica umesto boranije i obrnuto. Takođe, u skladu sa vašim ukusom, možete zgusnuti supu ili je razbistriti. Važno je da uklonite krajeve boranije jer ih vaš blender ne može samleti lako.
© 2018 Webtribune.rs[adsenseyu5][adsenseyu5]