Kvalifikuje se za strane „donacije“: „Crna Gora pobediti mora, a mitropolit Amfilohije je ratnohuškački vladika“

Milojko Pantić godinama unazad poznat je po svojim ispadima i izjavama kojima omalovažava Srbe i Srbiju – državu u kojoj živi.

Kao da mu nije dovoljno što je više puta ponizio srpske žrtve i izjednačio Srbe sa ustašama, nazvavši ih i klerofašistima, sada je bivši sportski voditelj otišao korak dalje.

Komentarišući proteste pravoslavnog naroda u Crnoj Gori, on je rekao da je cilj svega što se dešava pod plaštom odbrane svetinja samo plan da se na ovim prostorima, kako je rekao, stvori pravoslavna džamahiraja!

Pantić je ovog puta vređao je i optuživao i predsednika Vučića i mitropolita Amfilohija. Poručio je da „Crna Gora pobediti mora u specijalnom ratu koji se protiv te nezavisne i suverene države vodi i spolja i iznutra“.

Njegovu izjavu prenosimo u celosti.

“Nedeljama već Srpska pravoslavna Crkva u Crnoj gori manifestacijama, koje zove litije ili molebani, okuplja vernike koji demonstriraju zbog Zakona o položaju verskih zajednica. Zbog tih litija i molebana čak nije održana ni košarkaška utakmica, debi regionalne ABA lige Budućnost – Crvena zvezda. I svaki put posle takvih demostracija u gradovima Crne gore osvanu poruke koje nemaju veze sa hrišćanskom verom i pravoslavljem, a koje otkrivaju pozadinu crkvenih protesta. Grafiti na kojima piše “Ovo je Srbija” ili “Smrt Crnogorcima” samo potvrđuju ono što mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije Radović često ističe. Crnu Goru je po njemu stvorila Srpska pravoslavna crkva i to je srpska država, a Crnogorce kao naciju izmislio je komunistički vođa Broz.

To je onaj isti ratnohuškački vladika iz devetedsetih godina koji je kao neki crkveni Šešelj veličao Karadžića, pričešćivao Arkana i njegovu paravojsku i negirao genocid u Srebrenici. I evo ga, sada se stavlja na čelo pobunjenih Srba koji hoće da sruše legalnu vlast i vrate Crnu Goru u zagrljaj Srbije, a zajedno sa njom i u krilo majčice Rusije.

Dokaz da je to tako jeste vođa Srba u Crnoj Gori Andrija Mandić, koji najpre ispred zgrade Skupštine u Podgorici pozove Srbe na sveti rat i da budu Hristovi vojnici, a onda od zakona pobegne i dobija Vučićevu zaštitu. To je naime bio direktan poziv na napad na državu Crnu Goru.

Zato i Andriju Mandića i ostale navodne velikosrbe i velikopravoslavce u srpskoj Sparti, kako vole da zovu Crnu Goru, treba podsetiti da Isus Hristos nije imao vojsku, da ljudi koji su ga sledili nisu bili vojnici, nisu vodili nikakve svete ratove i nisu tražili bilo čiju smrt, već su širili mir božiji i ljubav među ljudima. Treba takođe da znaju da Isus Hristos nije imao crkve niti hranove i nije se borio za materijalna dobra, već je propovedao stav da je hram svetog duha u svakom verniku i čoveku, ako je zaista čovek, a ne zlikovac ili zločinac.

Svi ti kukavni velikosrbi i čuvari pravoslavlja na postoru bivše velike države nikako ne shvataju ni poruku božjeg čoveka kakav je bio srpski patrijarh Pavle “Budimo ljudi, iako smo Srbi”. U prevodu, prvo budi čovek, pa onda Srbin, Crnogorac, ili bilo koja nacionalnost.

Pitam javno neustavnog vladara Srbije, koji bedni položaj većine stanovništva maskira organizovanjem demonstracija i protesta protiv crnogorske vlasti pod plaštom crkve i navodnih studenata, a u stvari su to članovi njegove pretorijanske garde, profesionalni navijači, šta bi on radio da se u Beogradu pojave grafiti “Smrt Srbima” ili “Srbe na vrbe” kao što njegovi ispisuju u Podgorici “Smrt Crnogorcima”?

Jasno je kao dan da se u Crnoj Gori ne brane nikave svetinje, već se vodi specijalni rat da bi se ta nezavisna država zajedno sa Srbijom pretvorila u pravoslavnu džamahiriju.

I zato u tom ratu i za dobro Srbije i za dobro sporta na ovim prostorima Crna Gora pobediti mora.“

U “blistavu” biografiju Milojka Pantića upisano je da je septembra 2013. rekao da bi Hrvatska sa tri gola razlike trebalo da „razvali“ Srbiju i da će svim srcem navijati za “kockaste”. Tu mora da se doda i da je vređao SIniđu Mihajlovića, a u intervjuu za jedan hrvatski portal rekao je da „Srbi moraju da kleknu, da se izvinu Hrvatima”. U izjavama je otišao toliko daleko da je izjednačio najveću klanicu Srba, Jasenovac, sa toliko puta dokazano fabrikovanim zločinom u Srebrenici. Poručio je da su „raspadom Jugoslavije kleronacionalisti i fašisti uveli region u tamnu noć sa nesanicom“.

– Vi i vaši zločinci, haški optuženici, neću da imenujem, ste srpski izrodi i bruka Srbije. Ubijanjem muslimanskih civila u Srebrenici, nas Srbe ste izjednačili sa ustašama – izjavio je tada Pantić.