Naslovnica IZA OGLEDALA Konačni naučni dokaz: Vanzemaljci su tu, nikad nisu ni odlazili

Konačni naučni dokaz: Vanzemaljci su tu, nikad nisu ni odlazili

genetic_study_alien_pharaoh

[adsenseyu3]

Nova genetska studija ukazuje na to da su egipatski faraoni bili podvrgnuti namernoj genetskoj manipulaciji od strane tehnološki napredne civilizacije.

[stextbox id=“alert“ shadow=“false“ bcolor=“FF3B14″]Nešto najšokantnije jeste da postoje pojedinci, direktni potomci drevnih Egipćana, koji i dalje poseduju vanzemaljske gene u svojim genomima i nalaze su tu među nama.[/stextbox]

Ova studija će dovesti do paradigmalne promene bez presedana. Ako su vanzemaljci zaista bili umešani u živote najmoćnijih pojedinaca pre nekoliko hiljada godina, zašto ne bi mogli jednog dana da se vrate? Možda nikada nisu ni otišli.

Neki bi to nazvali definitivnim dokazom da graditelji piramida imaju najjaču konekciju sa bićima koja potiču iz nekog drugog dela univerzuma.

Stjuart Flajšman, asistent komparativne genomike na švajcarskom univerzitetu u Kairu, zajedno sa svojim timom je nedavno objavio rezultate sedmogodišnje studije koja je mapirala genome 9 drevnih egipatskih faraona. Ukoliko je njihovo otkriće tačno, istorija je bila mnogo drugačija nego što zamišljamo.

[adsenseyu1]

Flajšman i njegov tim su podvrgli uzorke drevne DNK procesu koji se zove Lančana reakcija polimeraze (PCR). U polju molekularne biologije, ova tehnika se često koristi za replikovanje i umnožavanje DNK, omogućavajući naučnicima da dođu do jasne slike nečijeg genetičkog otiska.

Osam od devet uzoraka je dalo zanimljive, ali tipične rezultate. Deveti uzorak je pripadao Akenatenu, enigmatskom faraonu iz perioda 14. veka pre nove ere i ocu Tutankamona.

Mali komad dehidriranog moždanog tkiva je bio izvor uzorka DNK, a test je ponovljen pomoću koštanog tkiva i dobijeni su isti rezultati.

Jedan od krivaca za sve to je bio gen po imenu CXPAC-5, koji je odgovoran za rast moždane kore. Anomalija je vidljiva na slici ispod.

Povećana aktivnost u Akenatenovom genomu ukazuje na to da je on imao veći kranijalni kapacitet jer je imao veću moždanu koru. Ipak, kakva mutacija bi uzrokovala rast ljudskog mozga? Tek treba da otkrijemo takvu tehniku iako već godinama dolazimo do novih otkrića u oblasti genetike.

[adsenseyu4]

Da li bi ovaj dokaz star 3.300 godina mogao da nas uputi na drevnu genetsku manipulaciju? Da li su to učinila napredna vanzemaljska bića?

Profesor Flajšman objašnjava:

„Telomeraza (genetski enzim) se troši samo u dva procesa: za vreme ekstremnog starenja i ekstremne mutacije. Genetski i arheološki podaci ukazuju na to da je Amenotep IV ili Akenaten živeo 45 godina. To nije ni blizu dovoljno da se potroši sva hromozomalna telomeraza, što ostavlja samo jedno neverovatno, ali moguće objašnjenje.

Ovu hipotezu podržava činjenica da je analiza elektronskim mikroskopom otkrila znake nukleotidnog cicatriksa, što je znak da je došlo do iscelivanja heliksa DNK nakon što je izložen jakim mutagenima“.

[adsenseyu1]

[stextbox id=“alert“ shadow=“false“ bcolor=“FF2008″]Da li to znači da je Akenaten, jedan od najmisterioznijih faraona drevnog Egipta, bio podvrgnut genetskoj modifikaciji u svom životu? Ako ništa drugo, ovi navodi podržavaju teoriju da su drevni vanzemaljci nekada posetili civilizaciju koja je živela na obroncima reke Nil.[/stextbox]

Još jedan interesantan dokaz podržava ovu hipotezu, a to su mikroskopske fotografije koštanog tkiva iz lobanje Akenatena i mumije koja je stara isto toliko.

Uočeno je da je koštano tkivo iz lobanje Akenatena gušće i mnogo drugačije kada se dodatno uveća. Da li to može da ukazuje na povećani moždani razvoj?

„Ovo je u najmanju ruku uzbudljivo otkriće“, rekao je Flajšman novinarima. „Moj tim i ja smo predali radove na recenziju i uradili smo testove dovoljno puta da bismo bili potpuno uvereni da nismo pogrešili.

Ne znam tačno kako bi naša otkrića mogla da utiču na naučnu zajednicu, ali verujemo da će je barem uputiti u pravcu koji je odbačen pre nekoliko decenija“.

[stextbox id=“alert“ shadow=“false“ bcolor=“FF3D0D“]Ova studija će dovesti do paradigmalne promene bez presedana. Ako su vanzemaljci zaista bili umešani u živote najmoćnijih pojedinaca pre nekoliko hiljada godina, zašto ne bi mogli jednog dana da se vrate? Možda nikada nisu ni otišli.[/stextbox]

[stextbox id=“alert“ shadow=“false“ bcolor=“FF2F0F“]Nešto najšokantnije jeste  da postoje pojedinci, direktni potomci drevnih Egipćana, koji i dalje poseduju vanzemaljske gene u svojim genomima.[/stextbox]

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]