Naslovnica IZA OGLEDALA KLUB BILDERBERG ODLUČIO: Donald Trump neće pobediti na izborima

KLUB BILDERBERG ODLUČIO: Donald Trump neće pobediti na izborima

tramp

[adsenseyu2]

Krajem januara je redovni učesnik godišnjih konferencija Kluba Bilderberg i urednik poznatog lista Fajnenšl Tajms, Martin Vulf, rekao da „globalna super elita“ mora da zaustavi Donalda Trumpa u osvajanju predsedničkih izbora u Sjedinjenim Državama.

Poznato je da je Martin Vulf neverovatno dobro povezan u elitnim krugovima za koje piše. Među njegovim bliskim prijateljima su brojni uticajni bankari, čak i čelnici mnogih nacionalnih centralnih banaka.

Nedavno su se u Americi održali predizbori u Nju Hempširu a nakon što je u Ajovi Tramp za nekoliko procenata izgubio od republikanskog kandidata Teda Kruza, na jučerašnjim izborima je odneo pobedu i predsednička trka u Sjedinjenim Državama ide u neželjenom smeru. Iz perspektive Martina Vulfa, naravno. Na prvim predizborima 1. februara pobedu su odneli senator Ted Kruz među republikancima i bivša državna sekretarka Hilari Klinton iz redova demokrata. Međutim, u Nju Hemširu je među demokratima pobedio kandidat Berni Sanders, a među republikancima milijarder Donald Tramp.

[adsenseyu4]

Ali, pobeda Sandersa u Nju Hempširu se mogla predvideti unapred. Nju Hempšir je vrlo liberalna država i stanovništvu su vrlo bliske Sandersove levičarske ideje, koji je zapravo socijalistički vođa još od decembra prošle godine.

Međutim, niko nije očekivao da će Sanders pobediti Hilari sa gotovo dvostruko više glasova i da će njegova pobeda biti tako uverljiva.

Sanders sada više nije samo nekakav zanimljiv lik koji služi da se njime popune večernje vesti, nego je realna pretnja kandidatkinji demokrata, Hilari Klinton, koja je računala na sigurnu pobedu u predizbornoj trci, a možda i ulazak u Belu kuću.

Pobeda Donalda Trampa se takođe očekivala u liberalnom Nju Hempšru. Milijarder je pobedio druge republikanske jastrebove, iako se u poslednjoj debati najviše okomio na Marka Rubia, a o kojemu je iznenađujuće dobro govorio u Ajovi.

[adsenseyu4]

Sve navedeno znači da su svi koji su Donalda Trampa smatrali za neobrazovanog i bezopasnog – pogrešili. Osim toga, za pobedu Trampa otvoreno lobira i zagovara je bivši američki predsednik Džimi Karter, koji je pre nedelju dana izjavio kako bi u Beloj kući više voleo vda vidi Trampa nego Teda Kruza.

„Mislim da bih izabrao Trampa, jer je on već dokazao da je u potpunosti prilagodljiv. I ne mislim da ima bilo kakve fiks ideje za koje će se boriti ako uđe u Belu kuću. S druge strane, Ted Kruz nije fleksibilan i ima daleko ekstremniju desničarsku politiku, po mom mišljenju, a ako postane predsednik  ponašaće se agresivno“, rekao je bivši američki predsednik Džimi Karter, prenosi CBS News.

Ali, kako u svojoj kolumni za Fajnenšl Tajms piše Martin Vulf, moćni Klub Bilderberg je izuzetno nezadovoljan trenutnim stanjem stvari, a posebno zbog visoke popularnosti milijardera i republikanskog kandidata za američkog predsednika, Donalda Trampa.

Kako sam tvrdi, Vulf je „iznenađujuće dobro povezan s elitom za koju piše“ i ima mnogo prijatelja među najuticajnijim bankarima, što znači da zna o čemu se radi. U kolumni pod naslovom „Ekonomski gubitnici u ratu protiv elita“, Vulf piše kako „ekonomski gubitnici“  odbijaju da prihvate elitu koja dominira ekonomskim i kulturnim životom zemlje i da su „potencijalne posledice zastrašujuće“.

Hilari-Klinton-1

Navodeći „kako može biti prekasno da se zaustavi populistički talas Donalda Trampa“, Vulf primećuje da su se elite „ogradile od odanosti nacionalnim interesima, stvarajući umesto toga jednu globalnu superelitu“.

„Populisti ne bi trebalo da pobede. Znamo da te priče obično završavaju loše, a u slučaju Sjedinjenih Država bi ta priča imala ozbiljne globalne posledice“, zaključuje Martin Vulf.

Zašto Klub Bilderberg nije srećan zbog Donalda Trampa?

Reši Martina Vulfa zvuče kao pretnja svetu koji mora poštovati pravila sveprisutnih mentora. Ali, zašto Klub Bilderberg nije zadovoljan Donaldom Trampom?

Prvi razlog koji može brinuti svetsku elitu su trgovinski sporazumi, kao što je Transpacifičko ekonomsko partnerstvo (TPP). Prema različitim procenama, samo u Sjedinjenim Državama će se do 2025. godine zbog tog sporazuma ugasiti 450 000 radnih mesta, a implementacija sporazuma će biti pravi udar za građane i američku ekonomiju.

[adsenseyu3][adsenseyu3]

S druge strane, globalisti Kluba Bilderberg, Saveta za inostrane poslove i Rokefeler, kao što piše na blogu Džona Rapoporta, itekako računaju na TPP, a na Svetskom ekonomskom forumu su Trampa etiketirali kao jednog od mogućih protivnika njegovom sprovođenju.

„TPP i TTIP su njihova najdragocenija dostignuća. Oni žele da potkopaju američku ekonomiju, a u svom programu imaju nameru da otvore put prema planeti s jednim sistemom upravljanja. Globalističko carstvo. Čini se da će Donald Tramp sabotirati planove tog globalnog ekonomskog haosa i nespornu nadmoć mega-korporacija i oni u Davosu nisu prestajali da pričaju o njemu“, piše Rapoport.

Rusija ne popušta Klubu Bilderberg

Drugi trend koji može smetati moćnoj svetskoj eliti je njegov stav prema Rusiji i predsedniku Vladimiru Putinu. Milijarder je nekoliko puta ponovio da podržava rusku kampanju u Siriji i rekao da bi dolazak na vlast sirijske naoružane opozicije, koju pomaže Vašington, bila još gora opcija za sve zemlje i svet.

Osim toga, na konferenciji za novinare 17. decembra ruski predsednik rekao je „kako je Tramp talentovan i sjajan čovek“, ali i da je „apsolutni lider u predsedničkoj trci u Americi“. Donald Tramp je na to reagovao poručujući da mu je „velika čast“ čuti te reči od strane ruskog lidera.

Činjenica je da pojeda Trampa može otvoriti novu fazu u odnosima između Sjedinjenih Država i Rusije, što nikako nije isplativo za Klub Bilderberg, koji ne želi predsedničkog kandidata izvan kontrole.

Naravno, Klub Bilderberg se neće zaustaviti i koristeći se svojim uticajem i bogatstvom će sve preduzeti kako bi postigao svoje ciljeve i da na izborima za predsednika pobedi njihov kandidat, ovog puta je to sasvim sigurno Hilari Klinton, što bi za ceo svet predstavljalo svojevrsnu giljotinu.

Međutim, kako pobeda Bernia Sandersa u Nju Hempširu tako i neočekivani uspon prilično kontroverznog, ali sigurno puno manje opasnog Donalda Trampa pokazuje da je svet u tranziciji i da se budi iz letargije nametnute od strane globalne elite. Latinoamerička kolumnistkinja Lilija Husainova kaže „kako se nada da će zajednički osećaj želje za multipolarnim svetom i pravednim odnosima među narodima ovog puta odneti prevagu i ipak osujetiti nastojanja Kluba Bilderberg, Saveta za inostrane poslove, Rokefelera i drugih, koji su u Davosu doneli odluku kako Donald Tramp nikako ne sme pobediti“.

(Altermainstreaminfo,Kurir.rs)

[adsenseyu5][adsenseyu5]