Naslovnica SPEKTAR Kim Dotkom: „Zaustavite Bajdena u ratu sa Rusijom pre nego što bude...

Kim Dotkom: „Zaustavite Bajdena u ratu sa Rusijom pre nego što bude kasno“

Amerikanci treba da izađu na proteste i zahtevaju od vlade SAD da zaustavi sukob u Ukrajini, rekao je biznismen i bivši vlasnik najvećeg servisa za hostovanje fajlova Megaupload Kim Dotkom na društvenoj mreži X.

„Vreme je da se Amerikanci suprotstave ovom ludilu u Beloj kući i zatraže prekid Bajdenovog proksi rata sa Rusijom pre nego što bude prekasno“, napisao je biznismen.

Prema Dotkomu, američki predsednik vodi čovečanstvo u ambis. Novcem američkih poreskih obveznika SAD šalju projektile u Ukrajinu, koja napada civile uz pomoć i koordinaciju zapadne vojske, primetio je on.

Udar Oružanih snaga Ukrajine na Sevastopolj dogodio se u nedelju u 12.15 po moskovskom vremenu.

Prema podacima Ministarstva odbrane, Kijev je pokušao da napadne grad sa pet raketa ATACMS sa kasetnim bojevim glavama koje su isporučile SAD.

Ruska vojska ih je oborila četiri, ali je jedan odbijen protivvazdušnom odbranom i eksplodirao iznad grada. U napadu su poginule četiri osobe. Preko 140 je povređeno različite težine.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da Vašington, zajedno sa ukrajinskim vlastima, snosi odgovornost za raketni napad na Sevastopolj, jer letovima za američke operativno-taktičke rakete ATACMS upravljaju američki specijalisti na osnovu podataka satelitskog izviđanja SAD.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social