Naslovnica IZA OGLEDALA Identifikovana preko satelita ali Kinezi ne dozvoljavaju pristup vanzemaljskoj piramidi

Identifikovana preko satelita ali Kinezi ne dozvoljavaju pristup vanzemaljskoj piramidi

[adsenseyu2]

piramide_china

[adsenseyu3]

Metalni uzorci sa objekata u blizini piramida su mnogo interesantniji od starosti piramida pošto još uvek nisu identifikovani. Naučnici tvrde da su uzorci napravljeni od materijala koji nije poznat modernoj nauci.

Krajem Drugog svetskog rata, američki pilot Džejms Gausman spremao se da okonča svoju misiju dopremanja hrane i zaliha kineskoj vojsci.

Odjednom je zbog kvara motora morao da se vrati u vazduhoplovnu bazu Asan u severnoj Indiji, a radi bezbednosti je leteo nisko zbog čega je mogao da osmotri pejzaž ispod sebe.

Kratko nakon što je preleteo grad Sijan, krećući se jugozapadno, pilot je ugledao džinovsku piramidu. Iznenadivši se, prošao je pored građevine nekoliko puta i napravio nekoliko fotografija.

Takođe je sastavio detaljan izveštaj koji je kasnije predao svojim nadređenima u bazi. Otkriće je bilo zaboravljeno negde među dokumentima vazduhoplovstva SAD oko 40 godina, a onda se ponovo pojavilo u radu australijskog pisca Brajana Kraulija, koji je jednu od fotografija objavio u svojoj knjizi.

[adsenseyu1]

Međutim, to nije bio prvi put da su piramide uočene u Kini. Kada je rat već bio gotov, 1947. godine, New York Times je objavio članak o pukovniku Morisu Šijanu, koji je isto kao i Gusman uočio džinovsku piramidu od oko 300 x 450 metara leteći avionom.

vgjfed84jf

Photograph published in New York Times, May 30 1947

U odnosu na te dimenzije, „kolosalna“ piramida iz Gize deluje kao minijatura sa svojim dimenzijama od 147 x 320 metara.

Dok površina najveće piramide u Egiptu iznosi oko 52.900 kvadratnih metara, površina kineske piramide bi morala biti veća od 200.000 kvadratnih metara.

[adsenseyu4]

Veličina kineske piramide je zapanjujuća ali ima još dosta zanimljivih stvari o njoj. Mnogi piloti tvrde da su videli piramidu, a postoje čak i fotografije američkih špijunskih satelita koje dokazuju prisustvo džinovske piramide u Kini.

Međutim, kineske vlasti su negirale postojanje ovakvog spomenika.

Početkom 20. veka, istraživači su potvrdili prisustvo nekoliko piramida blizu kineskog grada Sijan.

U okviru nekih evropskih ekspedicija su čak uzeti i uzorci metalnih objekata nedaleko od piramida, čija je analiza pokazala da su stari oko 8.000 godina.

Ipak, metalni uzorci su mnogo interesantniji od starosti piramida pošto još uvek nisu identifikovani. naučnici tvrde da su uzorci napravljeni od materijala koji nije poznat modernoj nauci.

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]