Naslovnica IZA OGLEDALA Novi detalji za istoriju: Ubijeni su dvojnici a Hitler i Eva su...

Novi detalji za istoriju: Ubijeni su dvojnici a Hitler i Eva su pobegli ovde …

alien

Novi dokumentarac emitovan na britanskom Channel 5 u petak tvrdi da je Adolf Hitler pobegao pravdi krajem Drugog svetskog rata, pobegavši iz Berlina sa svojom ženom Evom Braun.

Ovi navodi opovrgavaju zvaničnu priču po kojoj je Firer počinio samoubistvo zajedno sa svojom ženom krajem rata u Rajhu dok su se Rusi približavali.

Smrt nacističkog vladara i njegove žene je dobro osmišljena prevara. Rusi su takođe optuženi da su sakrili dokaze po kojima je Hitler prerušen pobegao sa Evom Braun.

[adsenseyu1]

[stextbox id=“alert“ shadow=“false“ bcolor=“FF370F“]Hitler je to uspeo da izvede lažirajući smrti pomoću dvojnika. On je uspeo da zavara čitav svet, do sada.[/stextbox]

Navodi se da je Firer pobegao u nacističko utvrđenje na južnom polu.

Prema zvaničnim zapisima, brutalni diktator je nakon poraza u aprilu 1945. godine pucao sebi u glavu u bunkeru u Berlinu, dok je njegova žena progutala smrtonosnu pilulu cijanida.

Međutim, njihova tela su ubrzo nakon toga spaljena, a izveštaji o njihovoj smrti se zasnivaju na lažnim svedočenjima.

[adsenseyu5]

Novinar, autor i istoričar Žerar Vilijams tvrdi da su ubijeni dvojnici Hitlera i Eve Braun i da je svet pao na tu prevaru.

„Oni nisu umrli, prevareni smo i još uvek nas lažu“, rekao je Vilijams.

On tvrdi da tajni dokumenti FBI otkrivaju da su Amerikanci istraživali pojavljivanje nacističkog vođe mesecima i godinama nakon rata.

Prema zvaničnom izveštaju Britanske obaveštajne službe, zli dvojac je umro kratko nakon 2:30h u aprilskoj noći 1945. godine.

Međutim, taj izveštaj se zasniva samo na navodima treće strane i u njemu piše da su smrti potvrđene bez tela.

Sve spekulacije su završene 23 godine kasnije, kada je ruska autopsija navodno potvrdila da se pronađena vilica poklapa sa Hitlerovim podacima o zubima.

Fragment lobanje sa rupom od metka je potvrdio da je u pitanju samoubistvo 2009. godine.

Međutim, istoričari sada tvrde da su ovi podaci izlažirani i da ruska vlast još uvek ne omogućava pristup tim dokazima.

Vilijams je rekao da Rusi nisu naveli da su tela Hitlera i Eve Braun pronađena 1945. godine, te da je to prilično sumnjivo.

„Oni su tek 1968. godine rekli da su 23 godine ranije otkrili tela Adolfa i Eve“, navodi Vilijams. To nema nikakvog smisla.

[adsenseyu5]

On ukazuje na probleme sa zvaničnom pričom i navodi da su zvanični zapisi o smrti Hitlera i njegove žene izlažirani.

„Zapise su podržali svedoci koji zapravo nisu ni videli da je iko upucan“, rekao je on. „Oni ni u jednom trenutku nisu videli Firera i Evu kako ulaze u privatne odaje bunkera. Oni su videli da su iznesena dva tela, ali nikada nisu videli Hitlera i Evu mrtve“.

„Prilično sam ubeđen da je u bunkeru u aprilu 1945. godine stradalo dvoje ljudi, ali da to nisu bili Hitler i Eva Braun“, kaže Vilijams. „FBI nikad nije poverovao da je Hitler mrtav i tražili su ga širom sveta“.

Sonke Najcel, profesor istorije iz Ekonomske škole u Londonu, rekao je da su navodi svedoka na osnovu kojih je sastavljen britanski izveštaj o Hitlerovoj smrti nepouzdani.

[adsenseyu4]

„Znamo da su zatvorenici u bunkeru lagali Sovjete kada su ih ispitivali“, rekao je on.

Smatra se da je Hitler pobegao iz Nemačke uz pomoć detaljnog plana koji je sproveo njegov privatni sekretar, Martin Borman.

Nakon što su on i Eva Braun pobegli na bezbednu udaljenost, dvoje nevinih ljudi je ubijeno, a ta tela su zatim podmetnuta kao njihova.

„Danas svi veruju da se njihova smrt tako odigrala. Ako kažete neku laž dovoljno često i dovoljno glasno, ona postaje istina, a takav je slučaj i sa ovim događajem“, rekao je Vilijams.

Mnogi navode da je Hitler pobegao u utvrđenje na Južnom polu gde su nacisti planirali kolonizaciju.

Webtribune.rs

[adsenseyu5]