Naslovnica IZA OGLEDALA Evo zašto će Amerika protiv Rusije izgubiti bitku: Sve ono što je...

Evo zašto će Amerika protiv Rusije izgubiti bitku: Sve ono što je Putin rešio a Obama nije

putin-sastanak4

[adsenseyu2]

Prosečna stopa nataliteta stanovnika rođenih u Americi iznosi 1,8. Potrebna je stopa od bar 2,1 da bi se održao priliv stanovništva. Posledično, Americi su potrebni imigranti kako bi obezbedila tu stopu. Međutim, taj način je samodestruktivan. Rusi se sa ovim problemom brane na pragmatičniji i efikasniji način.

Potrebe Amerike da uspostavi održivu stopu nataliteta.

Amerika očajno pokušava da održi svoju stopu nataliteta jer je potreban izvestan broj ljudi da bi se omogućila socijalna zaštita i podržala zdravstvena nega. Opadajuće stanovništvo uništilo bi uslužnu ekonomiju koja se zasniva na rastućem broju potrošača. Međutim, pristup koji trenutna administracija primenjuje na imigraciju, veoma je štetan po Ameriku.

Za razliku od Amerike, Rusija strogo kontroliše ko može „legalno“ da imigrira preko granice. Ruska imigrantska politika zabranjuje priliv jeftine radne snage u Rusiju, koja bi oduzela posao ruskim građanima na način kao što se to dešava u Americi.

Da li je Putin omogućio paravojnu invaziju Rusije?

Rusija se ne može ni blizu tako potkopati kao SAD, gde je omogućen slobodan pristup kriminalcima iz brojnih zemalja na Bliskom istoku koje podržavaju šerijatski zakon, ali i meksičkim kartelima droge poput MS-13.

MS-13 su ubice koje rade za meksičke kartele droge i koje se obučavaju paravojnim taktikama u San Salvadoru pre nego što se pošalju u SAD. Njihov slobodan ulazak u Ameriku sugeriše da bi oni jednog dana mogli biti iskorišćeni za izazivanje haosa među američkim političarima, šefovima policije, gradonačelnicima i kongresmenima koji ne budu želeli da „sarađuju“, a poznati su po obezglavljivanju svojih žrtava na sličan način kao što to čini ISIS. Šta mislite, da li Rusija omogućava ulazak u državu takvim grupama?

Uzmite u obzir javno suđenje agentima Hesusa Visentea Zambada-Nieble, „koordinatora logistike“ Sinaloa kartela i sina lidera Sinaloa kartela. Tada je navedeno da je vođa Sinaloa kartela, Guzman, informer SAD i da „Sinaloa ima odrešene ruke po pitanju krijumčarenja zabranjenih droga u Čikago“. Dakle, droga se prodaje američkoj deci uz odobrenje Departmana za pravdu. Ovo se ni u kom obliku ne dešava u Rusiji.

[adsenseyu4]

Sinaloa kartel je inače povezan sa Hamasom i Hezbolahom što znači da postoje organizovane grupe terorista unutar SAD. Rusi su onemogućili da sprečavanje ulaska ovih grupa postane izazov za tu državu.

Amerika je dozvolila ruskim vojnicima da se obučavaju na tlu Amerike. Šta mislite, da li američki vojnici smeju da se obučavaju u Rusiji?

Sistematski pregledi za ruske imigrante – Izloženost Amerikanaca bolestima

Kada ruski imigranti ulaze u državu, oni kao deo standardne procedure prijave za Ličnu radnu dozvolu, moraju da prođu kroz sistematski pregled. U ruskom imigracionom sistemu se nikome ne gleda kroz prste.

Tokom nedavnog priliva imigranata u SAD, mnogi zdravstveni stručnjaci, uključujući dr Džejn Orijent, izrazili su zabrinutost zato što imigranti nisu zdravstveno ispitani i što postoji mogućnost da izlože Amerikance raznim bolestima. Situacija je postala toliko ozbiljna da su radnici na granicama počeli da peru svoju radnu odeću kako bi zaštitili svoje porodice od mogućeg prenošenja bolesti.

Zahvaljujući ilegalnoj imigraciji i nedostatku zdravstvenog ispitivanja svih imigranata u SAD, tamo bi ubrzo mogla da nastane pandemija, za razliku od Rusije.

Samodestruktivna kulturna osetljivost ne postoji u Rusiji

U Rusiji nećete čuti da vam na govornom automatu nude opciju za odabir nekog drugog jezika jer u Rusiji ne postoji nešto što se zove „politička korektnost“.

Za razliku od imigranata koji idu u Ameriku, ruskim imigrantima se traži dokaz o poznavanju ruskog jezika, istorije i zakona u okviru prijave za radnu dozvolu. Svi imigranti koji rade u Rusiji moraju proći kroz rigorozne testove ruskog jezika, istorije i zakona. Ako ne prođu te testove, podnosioci ne mogu dobiri radnu dozvolu. Drugim rečima, Rusi ne praktikuju multikulturalizam poput onog koji je prigrlila trenutna, Obamina administracija.

Što se imigracije tiče, ruska vlast takođe zahteva posebne mere za državljane zemalja sa visokim rizikom migracije, poput Indije i Pakistana. Prijava imigranta može biti odbijena ako ne ispunjava neki od sledećih uslova:

  • Nije propisno registrovan
  • Prolazi kroz proceduru bankrota
  • Koristio je falsifikovana dokumenta
  • Optužen je za zločin
  • Nijedna korporacija ne može da ostvari dozvolu za radnika-imigranta ako namerava da ga isplaćuje „platom ispod standarda u regionu“ ili ako je ispunila kvotu za inostrane zaposlene u određenoj oblasti.

[adsenseyu1]

Zaključak

Ruska vlada ne dopušta poznatim teroristima (npr. Sinaloa kartel, MS-13, Hamas…) da uđu u njihovu državu. Obamina administracija, ne samo da dopušta ovu vrstu ulaska terorista, već i olakšava proces svojom graničnom politikom.

Putin koristi imigraciju kako bi dopunio nedostatke radne snage u određenim oblastima. Obama omogućava ilegalnu imigraciju koja oduzima poslove od američkih građana. U Rusiji, svi imigranti moraju da se prilagode ruskoj kulturi i društvu. U Americi, država se prilagođava osobama koje ilegalno ulaze u državu.

Zapanjujuće je da Obama omogućava ilegalnim doseljenicima socijalnu zaštitu, bonove za hranu i besplatnu zdravstvenu negu. Upravo ovako dolazi do razaranja nacije iznutra. Putin ne vodi samodestruktivnu politiku protiv svog naroda. Nažalost, Obama je prijatelj svima, osim američkom narodu.

Američka infrastruktura i socijalne službe su prezasićeni. Njihova nacionalna bezbednost se potkopava. U Rusiji nećete čuti da se neki građanin naziva rasistom ako se zalaže za bezbednost granice.

Na ovaj način je propao Rim, a Putinu i ostalima na čelu Rusije mora da je izuzetno smešno dok posmatraju kako se njihov glavni protivnik samouništava pred njihovim očima, dok oni nisu ispalili ni jedan hitac zarad svetske dominacije.

Amerika odbrojava svoje poslednje dane kao svetska sila.

Dejv Hodžis

Webtribune.rs