Naslovnica ŽIVOT Evo šta izaziva poremećaj krvnog pritiska i srčanog ritma, leukemiju i moždane...

Evo šta izaziva poremećaj krvnog pritiska i srčanog ritma, leukemiju i moždane tumore

vbdskjh38fh

[adsenseyu3]

Hronične bolesti imaju mnogo potencijalnih uzroka, uključujući genetiku, nepravilnu ishranu, izlaganje toksinima i suzbijene emocije. Istraživanja u protekle dve decenije su pokazala da su elektromagnetna polja (EMF) među glavnim uzrocima hroničnih bolesti, ali i da su znatan faktor uzroka u kombinaciji sa drugim faktorima uzroka bolesti.

Tako se navodi da je istraživanje dr Džordža Karla o ispitivanju bezbednosti mobilnih telefona obustavljeno jer su dugoročne studije ukazivale na štetne biološke efekte mobilnih telefona, što je industrija morala da sakrije od javnosti. Bez obzira na to, mnogi nezavisni istraživači poput epidemiologa Brusa Armstronga i neurohirurga dr Vini Kurana, javno su rekli da su otkrili povećani rizik od tumora mozga nakon 10 godina upotrebe mobilnog telefona. Iako postoje brojni dokazi da je vreme korišćenja mobilnog telefona povezano sa rastućim rizikom od nastanka tumora, mnoge telefonske industrije i dalje tvrde da nema dovoljno dokaza da mobilni telefoni izazivaju rak.

Dr Džordž Karlo je verovatno predvideo čitavu epidemiju moždanih tumora pošto koristimo mobilne telefone već otprilike 10 godina i sada ulazimo u period kad bi moždani tumori mogli pojačano da se pojavljuju.

[adsenseyu1]

Jedno istraživanje iz 2007. godine je pokazalo da mladi ljudi koji koriste mobilni telefon više od sat vremena dnevno imaju veće šanse da obole od znatnog i nepopravljivog oštećenja sluha do svoje zrelosti.

Deca su još više izložena ovim oštećenjima i imaju mnogo veće šanse da obole od tumora mozga nakon samo par godina upotrebe mobilnih telefona.

Profesor fizike, Denis Henšo, rekao je sledeće o mobilnim telefonima:

„Mobilni telefoni obično emituju tri tipa elektromagnetnog polja: jedan u GSM sistemu na radio frekvenciji od 900 MHz, drugi kao pulsni signal na 217 Hz i treći, koji je povezan sa baterijom, na ekstremno niskoj frekvenciji“.

On navodi da je za sada nepoznata veza između elektromagnetnih polja i živih organizama.

Stav javnosti o bezbednosti mobilnih telefona je doveo do razvoja bežične tehnologije koja je danas široko rasprostranjena. Međutim, postoje razne anegdote koje upućuju na to da ovo zračenje ipak utiče na ljude i životinje.

[adsenseyu4]

Jedan čovek iz Beta, Engleska, doselio se u kuću u kojoj je na tavanu zatekao 30 košnica pčela. On je pokušao da primeni dezinsekciju, ali bezuspešno, uvek su se vraćale i bile su svuda. Tek kada je instalirao bežični sistem, pčele su otišle i više se nisu vraćale.

Slično se dogodilo i na jednoj farmi u SAD, nedaleko od koje je postavljen toranj za emitovanje telefonskog signala. Kako je vreme prolazilo, krave su bile sve mršavije, deca porodice su počela da dobijaju čudne osipe i infekcije bubrega. Čitava porodica je imala problema sa spavanjem i umorom. Tri meseca nakon što se porodica preselila, svi su počeli da se osećaju bolje. Međutim, usled finansijskih problema, porodica je bila primorana da se vrati na farmu, a tada su njihove muke ponovo počele. Porodica je na kraju ponovo morala da se odseli.

Postoje brojni slučajevi pasa, mačaka i drugih domaćih životinja koje su šepale na neku nogu bez očiglednog razloga. Analize akupunkturom su ukazale na zračenje radio talasa. Kada su uklonjeni bežični telefoni iz domova, svaka od ovih životinja se odjednom osećala bolje.

Grupa lekara u Obenfrankenu, Nemačka, sprovela je istraživanje na uzorku od 365 ljudi. Oni su merili gustinu radio talasa u određenim stambenim oblastima i povezivali brojke sa prijavljenim simptomima pacijenata.

[adsenseyu1]

Pacijenti su na osnovu simptoma podeljeni u grupe, a veza između gustine radio talasa i broja obelelih od istih simptoma je bila više nego očigledna.

Diplomirani inženjer Rediger Mates je još 1992. godine naveo da postoji veza između nivoa izlaganja elektromagnetnim poljima i zdravstvenih problema, dodavši da efekti u velikoj meri zavise od uzorka stanovništva. Tako npr. malo dete apsorbuje mnogo više radio talasa od odrasle osobe.

Dakle, još davne 1992. godine je postojao dokaz da čak i mali nivoi radio talasa mogu štetno da utiču na organizam, ali i da su deca podložnija zračenju od odraslih.

Grupa nemačkih lekara i naučnika je 2007. godine, identifikujući radio talase kao uzroke bolesti kod ljudi, predložila „politiku bezbednih granica“ po pitanju komunikacija putem radio talasa nemačkoj vladi:

„Zbog zabrinutosti za zdravlje našeg naroda, obraćamo se zdravstvu i javnosti.

[adsenseyu4]

Proteklih godina smo uočili dramatičan porast sledećih hroničnih bolesti:

 • Problemi sa učenjem i koncentracijom
 • Variranje krvnog pritiska
 • Poremećaji srčanog ritma
 • Srčani i moždani udari među mladim ljudima
 • Degenerativne bolesti mozga (Alchajmer) i epilepsija
 • Leukemija i moždani tumori
 • Glavobolje i migrene
 • Hronični umor
 • Nesanica
 • Podložnost infekcijama

fchdswlfij

Pošto smo upoznati sa životnim navikama naših pacijenata, nakon detaljnog istraživanja možemo da kažemo da je uzrok ovih bolesti visokofrekventno mikrotalasno zračenje u obliku:

 • Stanica za emitovanje telefonskog signala
 • Preterane upotrebe mobilnih telefona
 • Upotrebe bežičnih telefona u domovima

Molimo vas da zarad zdravlja svog naroda i naših pacijenata usvojite sledeće zahteve:

 • Smanjite emitovanje mikrotalasnih signala na opravdanu meru
 • Dogovarajte se sa građanima oko postavljanja antene
 • Edukujte javnost o štetnim rizicima elektromagnetnih polja i upotrebe mobilnih telefona
 • Zabranite maloj deci da koriste mobilne telefone
 • Zabranite upotrebu mobilnih telefona i bežičnih telefona u zabavištima, školama, bolnicama i javnim ustanovama
 • Obezbedite zone bez telefonskog signala i mikrotalasnog zračenja“.

Razne studije su pokazale da radio talasi mogu imati karcinogeni efekat na DNK, oštećujući direktno gene.

Uz sva ova negativna dejstva, pa još u kombinaciji sa drugim štetnim faktorima, nije ni čudo da su hronične bolesti danas toliko rasprostranjene.

Danas je gotovo nemoguće izbeći elektromagnetno zračenje, ali možemo da poboljšamo imunitet našeg sistema hraneći se zdravo i izbegavajući brojne štetne faktore kako bismo što duže očuvali svoje zdravlje.

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]